ZSEBPASSZ

Mémdömping az NBA szezon nyitónapjáról

2016. október 26. - HeiseNBArg

 

cavaliers_ring_2.jpg

 

 

cavaliers_ring_3.jpg

New York Knicks-Cleveland Cavaliers: 88-117

 

       Megkapta a Cavs a jól megérdemelt bajnoki gyűrűit, majd erődemonstrációt tartott hazai pályán. Anthonyék egész jól tartották magukat az első félidőben hátrányuk csupán 3 pont volt aztán a második félidőben teljesen szétestek 69 pontot engedve a Clevelandnek. James játékszervezésben jeleskedett és bő fél óra alatt egy izmos tripla duplát mutatott fel, Irving ott folytatta ahol abbahagyta a nagydöntőben (bámulatos amit 1-1 elleni játékban a védőivel művel), Love palánk alatti megoldásain még mindig van mit csiszolni, de összességében ő is elvégezte a házi feladatát.

Cavaliers következő öt találkozója: Toronto, Orlando, Houston, Boston, Philadelphia

       A Knicksen látszik, hogy nincsenek összeszokva. Rengeteg eladott labdájuk volt, támadásban és védekezésben sem voltak szervezettek mindent elmond az összjátékukról, hogy mindössze 17 gólpasszt osztottak ki. Ami pozitívum, hogy Rose kezdi visszanyerni régi magabiztosságát és egyre bátrabban támadja a gyűrűt szintén jó hír ,hogy Anthony se tűnt berozsdásodva. Azzal viszont probléma lehet amit Tőrös Bazska is kiemelt a közvetítés során, hogy az új szerzemények miatt Porzingis kissé háttérbe szorult, valóban jó lenne látni hogy a New York jövője mire képes vezérszerepben mert rosszul fog festeni, ha Rose és Anthony meccseként 17-18 dobást vállalnak míg neki 13 próbálkozás jut. Másik probléma Noah támadójátéka, aki 3 éve még a liga legsokoldalúbb centerének számított, egymás után szállította a tripla duplákat, év védője címet nyert most viszont már kezdő magasembernek is kevés. A cseresortól szintén több kell, főleg Jenningsnek kell többet mutatnia. Összességében lesz feladata bőven Jeff Hornaceknek én bízom benne, hogy Phil Jackson tanácsadásával összetudják rakni ezt a bandát egy keleti playoff csapattá. 

Knicks következő öt találkozója:  Memphis, Detroit , Houston, Chicago, Utah

 

 nba_memes.jpg

(Kérlek ne engedd, hogy Rose lesérüljön) 

 

Utah Jazz-Portland TrailBlazers: 104-113

 

       Úgy látszik Lillard komolyan gondolta, hogy szeretne MVP címet nyerni és ennek megfelelően hasonló számokat hozott mint "elődje" (Stephen Curry) tavaly ilyenkor: 39 pont 9 lepattanó 6 gólpassz 13/20 mezőnyből és 4 triplát süllyesztett el. A liga második legerősebb backcourtja ismét megmutatta, hogy képes meccseket hozni de a jövőben a kezdőötös többi tagjának is fel kell fejlődnie ahhoz, hogy ebből pályaelőnyös playoff hely legyen. 

Következő öt találkozójuk: Clippers, Denver, Warriors,Phoenix, Dallas

       A Utah átka folytatódik, tavaly a szezon nagy részét sérülésekkel küszködték végig és most is sérült alapemberekkel vágtak neki az új idénynek. Hiába az okos igazolások, ha Favors és Hayward sérültek. Valahogy túl kell élniük a szezonkezdetet mert az első 5 mérkőzésük brutális: Lakers otthon , Clippers és Spurs idegenben, majd újra hazai pályán fogadják a Dallast és a Spurst...

 

San Antonio Spurs-Golden State Warriors: 129-100

 

       Ahogy Reggie Miller mondta: " Senki se higgye,hogy ennyire jó a Spurs és senki se higgye, hogy ennyire rossz a Warriors". Nagy kedvvel játszott Popovich bandája és ami lehetett össze is jött nekik. A csapat legjobbja Leonard és Aldridge volt előbbi 35 ponttal és 5 labdalopással, utóbbi 26 ponttal és 14 lepattanóval vette ki a részét a győzelemből.

Spurs következő öt találkozója: Sacramento, New Orleans, Miami, Utah, Utah

       A Golden State rendkívül indiszponált társaság benyomását keltette, rengeteg üres helyzetet kihagyva, mindössze 7/33-as 21%-os hatékonysággal süllyesztették el kinti dobásaikat.  A GSW szezonjának legnagyobb kérdése, hogy képesek lesznek-e összeszedni a védekezésüket, már tavaly is kritizálták őket amiért visszaesett a defenzívájuk és úgy tűnik ez továbbra is probléma. Mindenesetre az nem állapot, hogy 21 támadólepattanót engednek az ellenfelüknek. 

Warriors következő öt találkozója: New Orleans, Phoenix, Portland, OKC (!), Lakers

Ahogy a mémgyárosok reagáltak a Warriors vereségére:

 

durant_and_westbrook.jpg(Nah boldog vagy tesó?)

 

curry_4_game_losing_streak.jpg(Mikor rájössz, hogy 4 meccses vereségi sorozatban vagy)

 

durant_memes.jpg(Friss hírek! Kevin Durant úgy döntött a következő meccsre a Spurshöz igazol)

 

nba_meme.jpg(Valami sosem változik)

 

nba_memes_4.jpg("szakítás után")

 

 

nba_memes_5.jpg

("és még rájuk mondják, hogy szupercsapat")

nba_memes_6.jpg(no komment...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr8911839951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása