ZSEBPASSZ

Melodráma New Yorkban

2016. december 05. - HeiseNBArg

Carmelo Anthony és a Knicks:

 

Messziről indítok...Mikor Carmelo Anthony a Knickshez érkezett hatalmas ígéreteket tettek egymásnak a csapattal. New York megfogadta, hogy egy bajnokesélyes együttest szervez a kiscsatár köré mely méltó riválisa lesz a Miami nagy hármasának, Melo pedig az együttes vezére lesz. Ezek a fogadalmak végül félig teljesültek.

A Knics valóban megerősítette a keretét, szerződtették az akkor friss bajnok Tyson Chandlert és Jr. Smith-t, Iman Shumpert személyében ha nem is kimagasló de használható újoncot draftoltak, de az akkor még sztárerőt képviselő Stoudemire a sérüléseivel és a hatalmas fizetésével lassan agyonnyomta a csapatot. Az edzőkérdést máig nem oldotta meg a franchise talán még Woodsonnal voltak legközelebb  a megoldáshoz, Jeremy Linnek az akkori meglepésjátékosuknak pedig smucigok voltak szerződéshosszabbítást felajánlani.

Anthonynak felróható, hogy nem azt a színvonalat hozta amit Denverben mutatott. Csupán egy igazán jó szezonja volt, akkor pontkirályi címet nyert a csapatot pedig Kelet második helyéig repítette, de a playoffban már a 2. körben stopot mutatott nekik az Indiana. 

A következő évek krónikája ismert. Sérülésekkel és edzőváltásokkal tarkított időszak következezett 3 szezonon keresztül.  Idén hosszú idő után először van olyan játékosállománya az együttesnek mely képes a rájátszásért versenyezni. Anthony 33. születésnapjához közeledve még mindig nem szerepelt bajnokcsapatban sőt még döntőben sem. 

Érdemes-e folytatni az együttműködésüket?

Anthony játékstílusa úgy illik a Knickshez mint halottasházhoz a hegedű.Támadásokban lassú, nehézkes. A többiek képesek atletikus gyors kosárlabdára, Rose napról napra kezdi visszanyerni a régi önbizalmát, Porzingis 220 centije ellenére pofátlanul mozgékony, Courney Lee, Justin Holiday és Brandon Jennings szintén képes gyors tempót diktálni. Melo sose tartozott a kidolgozott testű játékosok közé úgy mint James,Wade vagy Griffin de azok a plusz kilók 33 évesen egy térdműtét után egyre súlyosabbnak tűnnek annyira, hogy a támadásokhoz is késve érkezik fel. Ebben az egyre gyorsuló ligában ahol a játék irama évről évre nő Anthony vasmacskaként húzza le a Knicks tempóját. Arról nem is beszélve, hogy igazi feketelyukként funkcionál aki minden labdát elnyel, mert ha hozzá kerül a játékszer az már abban a támadásban nem lát csapattársat. Betörésekre minden eddiginél kevesebbszer próbálkozik és a gyűrűközeli megoldásai mélyen átlagalattiak. A festékből mindössze 48%-al értékesíti helyzeteit, ehhez képest Durant 70%, Lebron James 65%,Griffin 56%, Westbrook 51%, Leonard 50%-ot produkál . Védekezésben szintén nem tudja lábbal követni az embereit. A héten az Oklahoma ellen kidobta csapatát a mérkőzésből ugyanez a bravúr majdnem sikerült a Minnesota ellen is míg a végjátékban jóvá nem tette addigi hibáit. 

Kivel lehetne üzletelni? 

A Charlotte védekezése a liga elitjébe tartozik de az offenzívájuk döcög Anthony ezen segíteni tudna főleg a meccsek végén, cserébe Michael Kidd-Gilchrist, Jeremy Lamb valamint egy első körös draft jog elegendő juttatás lenne. Az üzlettel javulhatna a NYK cseresora, MKG a védekezésükön segítene miközben támadóoldalon végre ledobhatná láncait Porzingis és PorzinGod módba léphetne. 

 

Milyen akadályai vannak a cserének?

Bár erős kritikával illettem Melo-t tagadhatatlan, hogy vajkezű játékos aminek közvetetten jó hatása van a támadójátékukra hiszen széthúzza a pályát mellyel sok helyet csinál a lett centernek. Szintén CA mellett szól, hogy az egész meccses futkosást ugyan már nem bírja végjátékban mikor lelassul az iram még mindig aranyat ér. Tovább nehezíti az elcserélésének az ügyét, hogy Anthony minden cserét megtud vétózni.  Most, hogy egyre több pletyka szól arról hogy Phil Jackson visszatérne Los Angelesbe a felesége Jeanie Buss mellé nem vagyok benne biztos hogy megkockáztatna egy ennyire megosztó trade-et.

Nem szabad elfelejteni, hogy a 2017-es szabadügynökpiacot illusztris társaság fogja alkotni főleg irányítóposzton. Stephen Curry, Chris Paul, Kyle Lowry, Jrue Holiday, de elérhető lesz Griffin, Millsap és ha a szerződéséből kilép akkor Kevin Durant is. 

Ha ezeket a minőségi játékosokat a Knicks szeretné magához csábítani akkor Carmelo Anthony és Porzingis duója nagyobb vonzerőt fog nyújtani, mint az Unikornis egymaga. Igen, elég valószínű hogy Rosenak a New York-i karriere tiszavirág-életű lesz, ha lesérül akkor meg főleg. A Rose-zal való hosszabbítás a Knicks prioritási listájának végén fog szerepelni, hiszen nála jobb irányítóknak fogják felajánlani azt a pénzt amit a 2011-es MVP kaphatna. Ez pedig probléma lesz, mert ha egy játékos megérzi hogy csak vésztartaléknak szánják akkor gyorsan otthagyja az együttest.

 

Mikor lenne reális egy nagy szezonközi átalakítás?

 

Ha februárra 5-6 győzelemmel lennének lemaradva a rájátszásról akkor érdemes lenne kockáztatni. Jelenleg 3 mérkőzéses győzelmi sorozatban vannak, de senkit ne tévesszen meg ezek kínkeservesen kivívott sikerek voltak olyan csapatok ellen melyek a nyugati alsóházban tartózkodnak és pocsék védelemmel rendelkeznek. A februári átigazolási határidőig még 37 mérkőzésük van hátra addig van idejük bizonyítani, hogy működőképesek együtt.

 

 

 

A hét legkiemelkedőbb teljesítményei:

 

5. DeMarcus Cousins 40 perc alatt 36 pont, 20 lepattanó, 4 gólpassz, 2 labdalopás 1 blokk mezőnyből 16/34  47 FG%

Cousins idén sem kap elegendő segítséget a társaktól ahhoz, hogy esélyük legyen a playoffbajutásra. A Kings védekezése ugyanolyan gyenge mint az előző 2 évben, de ezért nem Boogie a felelős.

 

 

4.Giannis Antetokounmpo 34 perc alatt 34 pont 12 lepattanó 5 gólpassz 5 labdalopás 2 blokk 13/19 68 FG%

Ha így folytatja a "görög" akár még az év védőjének is választhatják, a héten négy mérkőzésen 3 blokkot és 3 labdalopást átlagolt. Cleveland elleni performansza győzelmet ért a Bucksnak.

3. Russell Westbrook 36 perc alatt 27 pont, 18 lepattanó, 14 gólpassz, 2 labdalopás, mezőnyből 9/23 39 FG%

Westbrook Michael Jordan 1989-ben nyújtott teljesítménye után az első játékos aki sorozatban 5 tripla duplát ért el. 

2. Anthony Davis 41 perc alatt 41 pont 16 lepattanó 3 gólpassz 4 labdalopás 2 blokk mezőnyből 14/27 52 FG%

Davisnek ez volt a 8. olyan meccse az idény során amikor elérte a 35 pontot.

1.Karl Anthony Towns 42 perc alatt 47 pont, 18 lepattanó, 2 gólpassz, 1 labdalopás, 3 blokk, mezőnyből 15/22 68 FG%

Towns megállíthatatlannak bizonyult a Knicks ellen, de a Minnesota nem...

 

A hét nyertesei:

 

Milwaukee Bucks 3-0: Hazai pályán győzték le Jameséket majd a Brooklynt verték oda-vissza. Nehéz megítélni, hogy valóban feljavuló játékról van szó vagy csak kihasználták a Cavs rossz formáját és azt, hogy a liga egyik leggyengébb csapatával játszhattak gyors egymásutánban

Heti menü: Spurs, Portland, Hawks, Washington (idegen)

Nehéz falatok: Kemény hét elé néz a wisconsini gárda. Egyik ellenfelüknek sem lesz B2B-je a San Antonio, Portland, Atlanta hármas egyikét sem lehet lebecsülni és még a Wizards is harapósnak számít hazai pályán. 

Toronto Raptors 4-0: Nem volt nehéz hetük, de akik Északra látogattak azok legalább 15 pontos zakóval távoztak.

Heti menü: Cleveland, Minnesota, Boston (idegen)

Nehéz falatok: A holnap hajnali rangadójuk igazi csemegének ígérkezik a Raptors lendületben van a Cavs viszont azon a ponton van mentálisan amikor nem engedhet meg magának még egy vereséget. Ha fogadnom kéne én a Torontora tennék.

Oklahoma City Thunder 3-0: Hullámzó a Thunder, egyik hetet lehozzák hibátlanul a rákövetkezőt pedig nyeretlenül, a sorban a nyeretlen hét következik...

Heti menü: Atlanta (idegen), Houston, Boston

Nehéz falatok: A Hawks elleni összecsapásukon kiütközhet a fáradtság, továbbá a Houston is problémát jelenthet, a Bostont viszont szét tudják szedni a palánk alatt. 

 

A hét veszesei:

 

Atlanta Hawks 0-4: Utolsó 10 meccsükből 9-et elvesztettek, melyek közül a toronto-i 44 pontos csapás volt a legfájóbb. Millsap hiánya a vártnál jobban érződik, nélküle teljesen szétesett a Hawks védekezése. Ebben a szörnyű sorozatban egyenlőre egy szimpla hullámvölgyet látok, de semmi olyat amit ne lehetne kijavítani a szezon hátralevő részében.

Heti menü: OKC, Miami, Bucks (idegen)

Nehéz falatok: Papíron mindegyik találkozójuk hozható. A Thunder back to backből érkezik, a Heat szintén ráadásul utóbbi nem képvisel olyan játékerőt melyet ne lehetne megoldani. A Bucks otthonában viszont nehéz dolguk lesz. Kérdéses, mikor lesz újra bevethető Millsap illetve egy ilyen vereségi sorozat után fejben mikor szedik össze magukat. 

Cleveland Cavaliers 0-3: A héten teljesen szétesett a bajnok védekezése, ellenfeleik 110 pontokkal szórták meg a lovagokat. A Millwaukee 17 ponttal, a Clippers pedig 19 ponttal gyalulta le őket saját pályájukon.

Heti menü: Toronto (idegen), Knicks (idegen), Miami, Charlotte

Nehéz falatok: Érdekesnek ígérkezik a kanadai kiruccanásuk, ha a Raptors újfent kevésnek bizonyul a címvédő ellen akkor már sorozatban harmadjára, rájátszással együtt ötödjére kapnak ki Jameséktől, ha viszont a Raptors tud nyerni akkor a Cavs vereségi sorozata aggasztóan hosszúra nyúlik, melyre a média is lefog csapni.

 

 

A mémgyárosok reakciója a Cavs vereségi sorozatára:

cavs_losing_streak_5.jpg

 

cavs_losing_streak_2.jpg

 

cavs_losing_streak_4.jpg

 Lebronnak Cubs mezt kellett viselnie és a Bulls nyerte a meccset, ez a nap jó nap volt (Ice Cube-It was a good day dalának paródiája)

cavs_losing_streak.jpg

 Oké ide hallgassatok, 3 meccses vereségi sorozatban vagyunk ha nem kezdtek el jobban játszani mindnyájatokat elcseréllek 

cavs_losing_streak_3.jpg

 Legalább nem veszítettünk sorozatban 3 mérkőzést a döntőben

 

A hét legnehezebb menetrendje: Hét nap alatt 5 meccse lesz a Warriorsnak, először az Indianát fogadják majd idegenbeli túrára indulnak melynek első állomása Los Angelesben lesz a Clippers otthonában, másnap Salt Lake Cityben lépnek fel, szombaton Memphisbe utaznak végül a hetet Minnesotában zárják...nem fognak unatkozni...

Az előző hét legnehezebb menetrendjének kimenetele: Nyeretlenül zárt az Atlanta

 

Shaqtin' a Fool:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr8712004660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása