ZSEBPASSZ

Lebron James sleppje

4. hét összefoglalója

2016. november 21. - HeiseNBArg

 

A hét legfontosabb témái:

 

Lebron James vs. Phil Jackson

 

Phil Jackson  Jackie McMullannek (ESPN) adott interjújában arról beszélt, hogy a Heatnek nagy veszteség volt James elvesztése, de utána több minden látott napvilágot. Mikor a Miaminél játszott Lebron, és Clevelandben volt meccsük, utána maradni akart éjszakára is a városban, de ezt a csapatok sosem teszik meg. Erik Spoelstra vezetőedzőnek fel kellett hívnia Pat Riley elnököt, hogy mit tegyen, mire mondta neki Riley, hogy üljenek fel a gépre. Jackson hozzátette, hogy nem tarthat fel senki egy csapatot azért, mert az anyukája vagy a sleppje ott akar maradni valahol éjszakára. Jackson azt is elmondta, hogy mindig azt hitte, hogy Riley-nak nagyon jó a kapcsolata Jamesszel, de valahol valami megtört közöttük - szerinte LeBron azt szereti, ha különleges bánásmódban részesítik, ha minden az elgondolásai szerint történik. Jackson a "posse" szót használta a Lebront körülvevő emberekre, ami Maverick Carternél (James szülővárosi barátja) is kiverte a biztosítékot - ő üzleti kapcsolatban van Jamesszel már több mint egy évtizede, annak a bizonyos "sleppnek" jó ideje része, és szerinte csak azért a "posse"-t használta Jackson, mert fiatalok és afroamerikaiak.

James kifejtette a riportereknek, hogy eddig tisztelte a sikeredzőt, de most már semmit nem érez Jackson iránt, nemhogy tiszteletet. A posse-t Carter ki is tette twitterre, hogy olyan emberekre használják, akiket régebben felfegyverzett a seriff, hogy tegyenek rendet. James úgy fogalmazott, hogy az elmúlt 14 évben sokat tett azért, hogy másokat helyzetbe hozzon, olyanoknak lehetőséget teremtsen a kitörésre és a sikeres karrierre, akiknél úgy gondolta, hogy elég tehetségesek ehhez, és az ő baráti, ismeretségi körébe tartoztak. Szerinte nagyon sajnálatos, hogy azok után, amire Carter vagy éppen Rich Paul vitte, ezt a szót használják rájuk. Azzal folytatta, hogy ha ezt egy interjúban elmondta Jackson, akkor el lehet képzelni, hogy milyen szavakat használhat rájuk négyszemközt.

Stephen A. Smith a First Take házigazdája szintén felkapta a vizet és úgy nyilatkozott, hogy Jacksonnak bocsánatot kellene kérnie Jamestől. A játékosok többsége Jamest támogatja a vitában.

HeiseNBArg komment: Phil Jackson bár nem a legszerencsésebb szót használta, finoman fogalmazva se lehetne rasszizmussal vádolni miután élete nagy részét afroamerikai játékosok között töltötte és velük ért el sikereket. Többen jelezték, hogy a politikai korrektségben burjánzó amerikai média kissé túlreagálta a sikeredző megnyilvánulását. Lebront és az NBA közösséget azért is érzékenyen érintethették Jackson nyilatkozatai, mert az amerikai elnökválasztáson a nem túl "PC" Donald Trump nyert a NBA által támogatott Hillary Clintonnal szemben

 

we_talk_about_posse.jpg

("Sleppről" beszélünk?)

posse_meme.jpg

 (Ne törődj velem, csak hívom a "csapatomat")

Cserepletykák: 

 

A héten Brian Scalabrine vetette fel, hogy Klay Thompson elcserélésére nyitottak lennének. Információi szerint Avery Bradley-ről, Jae Crowderről, illetve a 2017-es Brooklyn első körösről folynak a tárgyalások, illetve hogy a pick menne tovább a Philadelphia Sixershez Nerlens Noelért cserébe. Amick forrásai szerint egyáltalán nem beszélget ilyenről a két gárda vezetősége. Később a Warriors edzője Steve Kerr is tagadta a pletykákat.

HeiseNBArg komment: Nem tudom elképzelni, hogy Thompsontól megválik a Warriors, legutóbb mikor elakarták cserélni Kevin Love-ért Jerry West kijelentette, hogy ha Thompsont eladják elhagyja a csapatot és építkezzenek tovább úgy ahogy akarnak. Klay végül maradt a gárdánál és bajnok lett a Golden State, most hogy a dobóhátvéd kezd magára találni a csapat pedig 7 meccses győzelmi sorozatban van még valószínűtlenebbnek tartom az elcserélését.

klay-thompson-beer.jpg

Egy nyugati konferenciában dolgozó, de meg nem nevezett GM azt nyilatkozta Sean Deveney-nek (Sporting News), hogy három, de inkább 1-1.5 hónapja van a Sacramento Kingsnek arra, hogy elcseréljék DeMarcus Cousinst. A vezető szerint nem várhat a kaliforniai együttes februárig, mert minél közelebb lesznek a deadline-hoz, annál nehezebb lesz normális értéket kapniuk a centerért.

HeiseNBArg komment: Cousins eladása a trade deadline előtt teljesen reális. A magasember szerződéséből az idei éven kívül csupán 1 esztendő van hátra tehát 2018 nyarán szabadügynök lesz. Már 8 éve a csapatnál játszik és még egyszer se közelítették meg a rájátszást, amint alkalma lesz arra, hogy elhagyja az együttest menni fog. Ha a Kings nem szeretné üres kézzel elengedni akkor minél előbb nyélbe kell ütnie valami üzletet. Tovább erősítik a híreszteléseket, hogy O'neal a Kings kisebbségi tulaja aki eddig Cousins-t saját magához hasonlította elkezdte kritizálni, játékosát rossz vezérnek és túlforrófejűnek titulálta.

Zach Lowe jelentette be az Oklahoma City Thunderrel kapcsolatban, hogy még mindig szeretnének Rudy Gay-ért cserélni - kellene nekik egy nagyobb kiscsatár, hogy Andre Roberson mehessen vissza kettesbe, Victor Oladipo pedig hatodik ember legyen.

HeiseNBArg komment: Szkeptikus vagyok  a csere megvalósulásával és működésével kapcsolatban egyaránt. Egyrészt Rudy Gay nyáron kiléphet a 14 millió dolláros szerződéséből és nagyobb összegért elmehet máshova vagy megújíthatja azt, másrészt nem látom mit tud felajánlani az OKC a Kingsnek. Adams,Westbrook és Oladipo érinthetetlen, Sabonis és Kanter elcserélése hiba lenne, rajtuk kívül pedig nem nagyon van más áruba bocsátható játékosa a Thundernek. Szintén kérdéses, hogy Gay-jel miként működne az Oklahoma védekezése, mely jelenleg a liga elitjébe tartozik.

 

A hét legkiemelkedőbb teljesítményei:

 

Lebron James: 38 perc alatt, 28 pont, 9 lepattanó, 14 gólpassz, 10/15 mezőnyből 67 FG%

Lebron "sleppje" idén már másodszor verte el a Raptors utóbbi sikerükben a "Királynak" hatalmas szerepe volt.

James Harden: 32 perc alatt,  26 pont, 12 lepattanó, 14 gólpassz, 7/17 mezőnyből 41 FG%

Az idei 3. tripla dupláját könyvelhette a Porland ellen.

Anthony Davis: 42 perc alatt, 38 pont, 16 lepattanó, 3 blokk, 15/27 mezőnyből 56 FG%

Davis a héten már nem csak brutális statisztikákat, de győzelmeket is elkönyvelhetett Jrue Holiday-jel az oldalán. Legnagyobb sikerüket a Charlotte elleni hosszabbításban megnyert találkozón aratták.

Jimmy Butler: 39 perc alatt, 40 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 1 labdalopás, 14/23 mezőnyből 61 FG%

MVP formában játszott a héten. A Chicago 3 győzelme során 87 pontot és 31 lepattanót szerzett legjobban a Lakers elleni győzelmük során játszott.

 Westbrook 34 perc alatt 30 pont 11 lepattanó 13 gólpassz 13/21 mezőnyből 62 FG% 

Westbrook legletisztultabb játékát nyújtotta a Brooklyn ellen. Brutális tripla dupla mindössze 3 eladott labdával. Russellhez tartozik, hogy a héten személyesen Michael Jordan iktatta be az oklahomai hírességek csarnokában. Michael maga is nagy kedvelője RW játékának, úgy fogalmazott hogy az irányító saját magára emlékezteti.

 

 

 michael_jordan_says_remind_himself.jpg

 (Amikor Michael Jordan azt mondja, hogy emlékezteted magára)

Westbrook kritika:

 

Bár az irányító 3 tized híján tripla duplát átlagol 14 mérkőzés után az OKC támadójátéka finoman fogalmazva is döcög. A Thunder offensive ratingje jelenleg 21. a ligában, ami egészen szokatlan egy olyan csapatnál mely rendelkezik 30 pontátlagot szállító játékossal. Russell még James Hardennél is több labdát adott el meccseként több mint 5x veszíti el a játékszert, emellett usage ratingje 40% feletti ami minden idők legmagasabb labdabirtoklási mutatója. A szezon nagy kérdése az volt, hogy Westbrook képes lesz-e jobb vezér lenni mint 2 évvel ezelőtt volt Durant sérülése idején és úgy tűnik, hogy nem. Továbbra sem teszi jobbá a társakat és az OKC támadójátéka továbbra is faék egyszerűségű. Jó példa volt a játékára a Houston elleni irgalmatlan nagy zsákolása Capellán. Többen rámutattak, hogy bár a mozdulat zseniális volt, valójában rossz döntést hozott, hiszen a Thunder 3 ponttal vezetett 7 másodperccel a vége előtt elég lett volna megtartani a labdát és hagyni magát faultolni, hogy aztán 2 büntetőből 1-et értékesítve bebiztosítsa a győzelmet, ehelyett ráment egy igen csak kockázatos zsákolásra amely nem sokon múlott, hogy sikerült. Oklahoma 8-6-os mérleggel áll amit elsősorban a kiváló védekezésének köszönhet, de ha ez így folytatódik Westbrook brutális számai mellett egyre több vereséget könyvelhetnek el.

 (Most már azt csinálok amit akarok)

 

Hét nyertesei:

 

Memphis Grizzlies 4-0: A grizzlyk parádésan védekeztek. A Utah-t 96, Dallast 64, a Minnesotát pedig 71 ponton tartották hab a tortán, hogy még egy bravúrgyőzelmet is elhoztak Los Angelesből. Érdemes kiemelni, hogy Randolph jó eséllyel pályázik az év legjobb cserejátékosa címére, példamutató ahogy zokszó nélkül elfogadta a 6. ember szerepkörét. A januárban 40 éves Vince Carter reneszánszát éli, legutóbb 3 éve Dallasban mutatott fel olyan számokat mint idén. Gasol sem marad dicséret nélkül 32 éves center 9 szezon után kezdte el szórni a triplákat, a múlt héten 13 kísérletéből 7-et értékesített köztük volt a Clippers elleni kritikus fontosságú hármas is.

 

heti menü: Charlotte (idegen), Philadelphia (idegen), Miami, Miami (idegen)

nehéz falatok: Parsons 6 meccs erejéig visszatért a csapatba, de újra kényszerpihenőre szorul a hírek szerint 2 hétig. A 4 mérkőzéses győzelmi sorozatuk nagy veszélyben lesz a Hornets ellen, hiszen az észak-karolinai együttes még a tavalyinál is jobban játszik mindössze 4 vereségük van a szezon során és egyiket sem veszítették el 7 pontnál többel. A Miami elleni párharcaik érdekesnek ígérkeznek hiszen ritka esetek egyike lesz, hogy két csapat back to backet játszik egymás ellen. 

Warriors 3-0: Az oaklandiek jelenleg 7 meccses győzelmi sorozatban vannak. Mindent elmond a GSW erejéről, hogy az offensive ratingjük még a tavalyinál is jobb 100 támadásra vetítve 113 pont felett termelnek. 3 meccses idegenbeli túrájukat hibátlanul zárták és az eddig pocsékul játszó Klay Thompson is magára talált, keleti kirándulásuk során átlagosan 24 pontot termelt 40%-os kinti hatékonysággal.

heti menü: Indiana (idegen), Lakers, Lakers (idegen), Minnesota

nehéz falatok: Legkomolyabb erőpróba Indianapolisban várna rájuk, ha nem lenne a fél Pacers lesérülve. Paul George, C.J. Miles, Myles Turner, Kevin Seraphin is sérüléssel szenved. Én nem tartom valószínűnek, hogy a Lakers elleni szezon eleji blama újra megismétlődik illetve azt sem, hogy a Minnesota back to backből Oaklandben győzedelmeskedik. Tehát úgy gondolom a Warriors veretlen marad ezen a héten is.

Spurs 3-0: Csupán a 100%-os heti mérlegükre való tekintettel raktam be őket a hét nyertesei közé, valójában nyögvenyelős hete volt a texasi bandának, mely alig bírta elverni hazai pályán a Miami-t, Kings ellen kis híján 18 pontos előnyt szórakoztak el a 4. negyedben. A Spurs mérlege jobb, mint a csapat játéka.

heti menü: Dallas, Charlotte (idegen), Boston (idegen), Washington (idegen)

nehéz falatok: A Hornets és Celtics elleni csatáik jó tesztnek ígérkeznek.

New Orleans Pelicans 3-1: Három playoff helyen tanyázó együttes skalpját is elhozta a Pelicans (Boston, Portland, Charlotte). Még jobb hír, hogy Jrue Holiday visszatért a csapathoz és kiváló formában kezdte a szezonját. 

heti menü: Atlanta (idegen), Minnesota, Portland (idegen), Dallas (idegen)

nehéz falatok: Még nem igazán tudjuk, hogy mire számítsunk a Davis-Holiday duótól. Az Hawks 2 meccses vereségi sorozatban van a Pelicansnak 3 napja van rápihenni az atlantai összecsapásukra, papíron bár jobb a Hawks gyakorlatilag hozható az összecsapás Davisék számára. Minnesota ellen hazai pályán játszanak back to backet, A Portland ereje a hazai pályájukban rejlik, a Mavericks jelenleg a legsebezhetőbb csapat a ligában. Összességében 50%-os hetet jósolok nekik. 

 

Hét vesztesei:

 

Brooklyn Nets 0-4: Ha megfordult volna valakinek a fejében a gondolat, hogy a Nets lehet az év meglepetéscsapata ez hét minden reményt szertefoszlatott. 

heti menü:Boston, Indiana (idegen), Sacramento

nehéz falatok: A két hazai összecsapásukon születhet meglepetés,mivel a Bostonnal egész jó szezonnyitót vívtak (mindössze 5 ponttal kaptak ki) a Sacramento pedig idén is gyenge "road team" benyomását kelti. A Pacers otthonában viszont nehéz meccset nyerni.

Dallas Mavericks 0-4: Ezt már nem lehet rossz kezdésnek betudni. A Mavs iszonyatos bajban van Nowitzki, Williams, Barea és Harris sérüléssel szenvednek. Támadójátékáról híres együttes idén mindössze 2x jutott el 100 pontig, 1993 óta nem volt ilyen pocsék szezonkezdete a franchisenak.

heti menü: San Antonio (idegen), Clippers, Cleveland (idegen), New Orleans

nehéz falatok: Kemény hetük lesz... a jelenleg játékukat elnézve már egy győzelem is meglepetés lenne

Millwauke Bucks 0-3: Hiába brillírozik Antetokounmpo és Parker érződik Middleton hiánya. Nagy szükségük lenne egy ponterős kinti dobóra, mert így idén se lesz rájátszás.

heti menü: Orlando, Toronto, Orlando (idegen) 

nehéz falatok: A menetrendjük nem tűnik nehéznek, papíron mindegyik találkozójuk hozható de triplák nélkül a mai NBA-ben nincs könnyű meccs.

Utah Jazz 0-4: Ugyanaz a zene ami évek óta: a sérülések. Haywardnak a gyűrűsujja nem jött teljesen rendbe. Favors decemberig nem lép pályára, George Hill pedig hetek óta a hüvelykujj sérülése miatt nem bevethető. Hayward mezőnyből 20/63-as (32 FG%-os) hetet tudhat maga mögött.

heti menü: Denver, Atlanta, Minnesota (idegen)

nehéz falatok: Mindegyik találkozójuk hozható, de amíg sérülésekkel bajlódnak diadalmenetre ne számítsunk.

 

Hét legnehezebb menetrendje: A Los Angeles Lakers piszok nehéz hét elé néz. Az OKC-t fogják fogadni a Staples Centerben majd a Warriorsszal ütköznek meg kétszer először Oaklandben majd Los Angelesben végül pedig az Atlanta látogatja meg Luke Walton fiait. 

 

Múlt hét legnehezebb menetrendjének kimenetele: Toronto Raptors 1-3-al hozta le a Cavs,GSW,Denver,Sacramento 4-est. DeRozan 30 pontok ide vagy oda a kandai együttes 1 lépéssel még mindig le van maradva a fő bajnokesélyesektől. Kedd hajnalban a Clippersszel csapnak össze Los Angelesben, ha azt a találkozót is elbukják akkor 0-4-el fognak állni a liga legjobb csapatai ellen. 

 

Shaqtin a Fool:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr6911978374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása