ZSEBPASSZ

Egy trónfosztás története

2017. június 14. - HeiseNBArg

Olyan volt ez a döntő mintha a Cavs folyamatosan egy égbe nyúló falat próbált volna meg átugrani, pedig a  túloldalra csak úgy lehetett volna átjutni, hogy az akadályt lebontják. Tudtuk, hogy a Warriors tűzerejével szemben nem lehet pisztolypárbajt nyerni mert túl jól dobnak, túl jól passzolnak és csukott szemmel is ismerik egymás mozgását  Jamesék mégis belementek egy efféle küzdelembe melynek a végén a nyugati szupercsapat örülhetett. 

 

A Cavs kudarcának fő okai:

 

James rendre elfáradt a második félidőkre. 33.5 pontot 12 lepattanót és 10 gólpasszt vagyis egyedülálló módon tripla-duplát átlagolt a döntőben, de azt az irdatlan tempót amit a GSW diktált nem bírta a meccsek végéig. A második félidőkben mindössze 12.2 pontot termelt 45%-os mezőnyhatékonysággal és 25%-os tripla hatékonysággal, ami jelentős visszaesést jelentett az első félidei domináns teljesítményeihez képest ( 21,4 pont 67 FG%, 57 3P%). Úgy tűnik most ütött vissza, hogy 14. évében is vezette a ligát percátlagban (37.8 perc). Az már jó kérdés, hogy miért kellett ennyit játszatni az alapszakaszban miközben az előző 4 évben már folyamatosan csökkentették a játékidejét.

A cserék csődje. Hiába töltötték fel a cseresort harcedzett veteránokkal mindössze 18.2 pont érkezett a padról botrányos 31 FG% és 22 3P%-al. Egyszerűen meghalt a Cavs támadójátéka mikor James és Irving leült. Deron Williams labdapumpáláson és tégladobáláson kívül semmit se tudott hozzátenni és 5 mérkőzés alatt keserves  5 pontot szerzett, Korver csupán 31%-al értékesítette kinti próbálkozásait, Iman Shumpert  pedig 3,6 pontot átlagolt 24%-os hatékonysággal.

Rossz taktika: Ahogy fentebb is írtam végig rohanó tempóban játszották a döntőt ami a Warriorsnak kedvezett. Tyronn Lue alakulatának sokkal jobban kellett volna lassítania és darabolnia a játékot. Agresszív, fizikális kosárlabdát kellett volna ráerőltetnie az ellenfelére aminek nyomait már csak akkor láthattuk mikor a nyugatiak már 3-0-ra elhúztak.

Gyenge védelem: Beigazolódott az a kritika mellyel egész évben illeték a Cavst, miszerint gyenge a védekezésük. Átlagosan 121 pontot engedtek az ellenfelüknek és ami még meglepőbb a lepattanó csatákat is elveszítették, pedig Thompson ezért kap évi 15 milliót és Love is egykor ebben a kategóriában vezette a ligát. A leindítások elleni védekezésük sem működött, rengeteg elváltásuk volt melyekből egymás után születtek a könnyű kosarak

Baromi erős a Golden State: Ismerjük el nem hétköznapi csapat. Az elmúlt 3 év 2 MVP-je játszik együtt a liga legjobb dobó hátvédjével és Draymond Greennel aki idén készül átvenni az év védője címet és akkor még a padon található Andre Iguodala egykori all-star 2015 Finals MVP-je és Steve Kerr személyében a liga egyik legjobb edzője vezényli őket. Ha a kezdőből kirakjuk Pachuliát és Iguodalával helyettesítjük akkor ez a társaság talán még a tavaly olimpiát nyert amerikai válogatott kezdőjénél is jobb

Durant megváltása?

 

Akinek hajtogatnia kell, hogy "én vagyok a király" az nem igazi király

Kevin Durant kiváló játéka ellenére elmaradt az a katarzis amit a múltban Jordan,Bryant, Duncan, Nowitzki esetében érezhettünk, ezek a legendák hosszú ínséges időszakok után jutottak fel a csúcsra, de úgy hogy saját maguknak kaparták ki a gesztenyét. Habár KD a Warriors legjobb játékosa ez a csapat továbbra is Curryé aki együtt nőtt fel és ért fel az NBA csúcsára Thompsonnal, Greennel és Iguodalával, majd döntötték meg a Bulls 72 győzelmes alapszakasz rekordját. Hogy Durant nélkül mennyire erős a GSW azt jól mutatja , hogy idén 22 meccsről hiányzott melyből 18-at nélküle is behúztak. Bajnoki címe és domináns teljesítménye ellenére továbbra is úgy érzem még van mit bizonyítania.

 kevin_durant_nba_finals.jpg

A két csapat jövője:

 

Miután lefújták az 5. találkozót James azt mondta Irvingnek, hogy "vissza fogunk térni"... és az NBA jelenlegi térképét elnézve valóban jó esély van egy negyedik Cavaliers-Warriors összecsapásra de ahhoz, hogy James újra trónra üljön drasztikus változtatásokra lesz szükség. Már tavaly is szóba került, hogy ha elveszítik a döntőt akkor Kevin Love-ot elcserélik és úgy gondolom ennek most jött el az ideje. Love annak ellenére, hogy legjobb clevelandi szezonját futotta idén sem volt elég meggyőző (főleg a döntőben), de a James,Irving,Smith hármast leszámítva mindenkit feláldozhatónak tartok ha egy nagyobb név megszerzése kerül szóba. Nyáron esélyük lesz megkaparintani valamelyik gyűrűéhes veteránt is itt most kifejezetten a Chris Paul,Millsap,Gallinari, Ibaka négyesre gondolok, de annyi biztosnak tűnik, hogyha ezen a kereten nem változtatnak akkor jövőre is kevesek lesznek a bajnoki címhez.

 

Warriors legnagyobb feladata egyben tartani a társaságot. Curry,Iguodala, Livingston, Pachulia, West,Mcgee, Barnes is szabadügynök lesz és még Durant is kiléphet a szerződéséből. Ha ezek közül legalább a Curry- Durant-Iguodala-Livingston 4-est sikerülne megtartaniuk már nyert ügyük van.

 

Mémek a döntőről:

 

Mikor milliókról mondasz le a gyűrűt hajszolva és végül megnyered a bajnoki címet

Kinek van 5 Finals veresége szupercsapatokkal?

 

"Nem szálltam fel" Kevin Durant arról, hogy csatlakozott a 73-9-es Warriorshoz

 

Nem egy, nem kettő, nem három, nem négy... hanem 5 bukott döntő

 

 

A különbség aközött, hogy egy hadsereghez csatlakozol és egy hadsereget szervezel

 

 

 

Durant bemutatja Lebron döntőbeli mérlegét

 

 

Még mindig jobb szerelmi történet, mint az Alkonyat

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr6212591725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEDVE1978 2017.06.16. 09:36:47

A fő kérdés az utolsó. Ha ez a GSW így (minimum Durant, Thompson, Curry, Green) együtt marad és a rájátszást megússza sérülés nélkül, akkor nem hiszem, hogy bárki meg tudja verni őket. LeBron James már 33 éves, még 3 éve van legjobb esetben, utána kezdődnek a jelentős sérülések, illetve vissza fog esni. Irving jó játékos, Smith szerintem csak simán jó szezont és főként playoffot kapott el. Love konstans, de aránylag gyenge.

Még nyugaton se látni, hogy ki szorítaná meg a GSW-t. A Spurs egyre inkább kiöregszik (Parker és Ginobili felett is eljár lassan az idő, egy darab Leonard meg nem csinál nyarat). Az OKC-ben meg egyedül Westbrook nem csinál nyarat, pont annyit ér így, mint anno a nyolcvanas években MJ Chicagoban (azzal a különbséggel persze, hogy Jordan klasszisokkal volt jobb), viszont érdemi társak nélkül nem fog tudni döntőbe jutni. A többi csapat sajnos sehol sincsen.
Keleten még kevésbé: a Celtics és a Toronto is jó csapat, az elmúlt években a Chicago is újra problálkozott értelmes felállásokat produkálni, de a vége az, hogy mindegyik messze van a Cleavland játékerejétől. (Még ha marad Love és ugyanaz a csapat marad is).

A dinasztiák jó dolgok, mert szeretik őket az emberek, de ha valaki visszagondol a Chicago 2*3-jára vagy akár a Lakers 3+2-re, ezek a csapatok egy-kétszer játszottak ugyanazzal az ellenféllel. Nem folyamatosan. Ez előbb-utóbb a nézettség rovására megy majd, akkor meg majd valami olyan szabályváltoztatást lépnek, ami szétrobbantja a jelenlegi status quo-t.
süti beállítások módosítása