ZSEBPASSZ

Operettháború Texasban

2017. május 08. - HeiseNBArg

 

Egy valami kiderült a két texasi gárda birkózásából , hogy bármelyik csapat jut tovább csupán mellékszereplője lesz a nyugati főcsoport-döntőnek.

A Rockets meglepően jó védekezést nyújtott az első körben, bár utólag láthatjuk ez az érdem inkább az OKC faék egyszerűségű támadójátékát illeti. Most, hogy egy olyan együttes kell szembenézniük mely képes a hatékony összjátékra láthatjuk milyen hiányosságokkal rendelkezik Mike D' Antoni legénysége . Mégis, akkor miért állnak egálra 4 mérkőzés után?

Nah ez az, itt következik a Spurs "bűnlajstroma". Az üres kinti dobóhelyzeteket rendszeresen elpuskázzák mi sem bizonyítja ezt ékesebben mint, hogy a széria során csupán 34%-al értékesítették a tripláikat. Emellett az Aldridge-Gasol-Lee hármas minden idők legvénebb magasember triójának tűnik, védekezésben lassúak támadásban nem elég agresszívek. Gasol 40% alatt dobál egész rájátszás alatt, Lee teljesen hasznavehetetlen és Aldridge hol ilyen hol olyan. Sajnos 40 évesen Ginobili is kínosan gyenge teljesítményt nyújt ez már a Memphis ellen is megmutatkozott amikor sorra hozta a 0 pontos mérkőzéseket, erősen érezhető hogy karrierje utolsó kilométereit futja. Mindennek tetejében a kiváló formában játszó Tony Parker quadricepsz-ín szakadást szenvedett, ami akár pályafutása végét is jelentheti.

A negyedik mérkőzés legfontosabb pillanatai:

 

Leonard és Harden egymás után tették fel poszterre az ellenfeleiket:

Kinek áll a párharc? 

 

Én a Spursre fogadnék. Mikor a San Antonio lelassította a játékot azzal nem tudott mit kezdeni a Rockets, azok a fránya hármasok pedig előbb vagy utóbb befognak pottyanni. Leonard és Simmons betöréseihez csak asszisztálni tudnak a houstoniak. Így a Rockets egy valamiben bízhat: az extra kinti dobóformában, ha ez nem lesz meg akkor Popovich újabb vereséget fog mérni D'Antoni mesterre.

Milyen fenyegetés jelentenek a Warriorsra?

 

Csekélyet. Ha a Houston valahogy mégis bedobná magát a következő körbe akkor hatalmas pontzuhatagra számíthat ugyanis a Curry-Thompson-Durant hármas nem fog open triplákat hibázni. Gyorsabbak, atletikusabbak és fiatalabbak mint texasi riválisaik és tudjuk Harden hogy szórja a labdát ha a Golden State az ellenfél. Akár még söprés is lehet belőle.

A Spursnek egy Leonarddel több esélye van megszorongatni Steve Kerr alakulatát, de 2x olyan nehéz lesz tartani a Warriors kinti tüzéreit mint Szakállékat valamint a Warriorsnak már lesz védekezése is...

Sok kérdés egyik konferenciában sem maradt a két tavalyi döntős sorban söpröget,a megmaradt riválisok pedig egymással acsarkodnak... akár már holnap is kezdhetnék a nagydöntőt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr9212488973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása