ZSEBPASSZ

NBA vs. Donald Trump

A 3. hét összefoglalója

2016. november 15. - HeiseNBArg

A hét legfontosabb témái:

 

NBA vs. Donald Trump:

A liga hevesen reagált Donald Trump megválasztására. Nem titok az NBA egyöntetűen Hillary Clintont támogatta maga Lebron James is megjelent a kampánykörútján és a clevelandi lakosságot szavazásra szólította fel, hogy tudják folytatni azt amit Obama elkezdett. Rajta kívül többek között Steph Curry, Jamal Crawford, Demarcus Cousins, Joakhim Noah, Isaiah Thomas is a volt külügyminisztert támogatta. Végül Trump győzelme után többen kifakadtak Popovich úgy fogalmazott, hogy nem érti az ország hogy hagyhatta figyelmen kívül Trump idegengyűlölő, homofób, rasszista és nőgyűlölő nyilatkozatait. Stan Van Gundy úgy reagált, "Senki sem tagadhatja, hogy ez a fickó nyíltan rasszista és nőgyűlölő". Charles Barkley és O'neal arra szólította fel a közönséget, hogy az ellenérzéseiket félretéve adjanak egy esélyt az új elnöknek. Carmelo Anthony pedig arról beszélt, hogy most sokkal nagyobb a felelősségük és nekik kell példát mutatni a jövő nemzedékének. Adam Silver NBA-komisszár körlevélben biztosított mindenkit, hogy a liga továbbra is ugyanazokat az érdekeket fogja képviselni mint eddig. Többen is felvetették, hogy lehet a Cavaliers lesz jó ideig az utolsó csapat amelyik meglátogatta a Fehér Házat. Jalen Rose volt NBA játékos úgy nyilatkozott, hogy egészen biztos, hogy lesznek olyanok akik a jövőben nem fognak elmenni Trumppal kezet fogni. Ez utóbbi nem lenne újdonság hiszen a múltban többször előfordult, hogy sportolók politikai okokból lemondták a Fehér Ház meghívását például Tom Brady se ment el Obamával találkozni.

lebron_james_trump.jpg

 ( amikor a baseball csapatod és az elnökjelölted egyszerre veszít a hónapban

trump_president.jpg

(amikor egész évben azzal viccelsz, hogy Trump elnök lesz és tényleg elnök lesz)

kobe_obama.png

(Amerika két kosárlegendát veszít az évben, Kobe és Obama is visszavonul)

donald_trump_and_obama_kezfogasa.jpg

Amit láttunk és ami valójában történt (Matt Barnes Derek Fisherrel verekedett tavaly ilyenkor a konfliktus oka, hogy Fisher Barnes exnejével jár)

Lebron James 27 000 pontja:

Lebron James a liga történetének legfiatalabb játékosaként jutott el 27 000 ponting, ezzel megelőzte Hakeem Olajuwont és minden idők top 10 legponterősebb játékosa közé lépett. Ha Lebron egészsége idén is kitart akkor a szezon során akár Shaquille O'neal-t is megelőzheti a 7. helyen.

 

Wade visszatért Miamiba:

Dwayne Wade győzelemmel tért vissza Miamiba. A Bulls egy nem túl látványos mérkőzésen 3 ponttal felülmúlta a házigazdát. "Flashnek" nem ment a játék állítása szerint alig várta, hogy véget érjen a mérkőzés. A találkozó előtt természetesen felmerültek azok a kérdések, hogy milyen a kapcsolata Pat Rileyval. Wade úgy nyilatkozott, hogy már hónapok óta nem beszéltek," Riley egy olyan figura akivel vagy vele vagy ellene vagy el kell fogadni hogy ő ilyen. A mérkőzés előtt Miami-i otthonába invitálta csapattársait és elmondta nekik, hogy ez a találkozó nem róla szól csak próbálják elhozni a győzelmet. Wade úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem haragszik a Heatre és büszke arra amit Miamiban elértek.

Pat Riley is nyilatkozott az ügyben, David Aldridgenak azt mondta akkor követett el hibát mikor 2014-ben Lebron elhagyta a csapatot és Wadenek nem ajánlott maximum szerződést. A pletykák szerint Wade elhanyagolva érezte magát miután a Heat Whitesidenak 98 milliós szerződést adott és próbálták Miamiba csábítani Durantet míg vele egyáltalán nem tárgyalt Riley, egy nagyobb szerződést szeretett volna kötni miután legutóbb a csapat érdekében több millióról lemondott, a Heat igazgatója viszont attól tartott, hogy egy olyan szituációba kerülnek vele mint a Lakers Bryanttel.  Wade fogadtatása Miamiban:

 

 

Greg Oden visszavonulása:

Greg Odent október 28-án vonult vissza a múlt héten nyilatkozott az Outside The Linenak.

" Az NBA történetének legnagyobb melléfogásaként fognak emlegetni, de ez ellen már nem tehetek semmit."

Oden hozzáfűzte, hogy szívesen játszana, ha egészséges lenne, de nem az. Úgy érzi nem volt olyan rossz játékos és még jobb lehetett volna jobb is ha többet tud játszani. Karrierje során 105 mérkőzésen lépett pályára melyen 8 pontot, 6,2 lepattanó és 1,2 blokkot átlagolt. NBA karrierje során összesen 24 millió dollárt keresett és a jövőben is a kosárlabda körül szeretne mozogni. Nézzük meg NBA karrierjének leglátványosabb jelenetét:

 

 

A hét legkiemelkedőbb teljesítményei:

 

5. Jimmy Butler: 35 perc alatt 37 pont, 9 gólpassz, 8 lepattanó, 3 labdalopás, 11/23 mezőnyből (48 FG%)

Jimmy Butler kiváló hetet tudhat magáénak 29 pontot 7 gólpasszt és 4 labdalopást átlagolt 4 mérkőzésen amiből 3-at elhozott a Chicago. A Wizards elleni győzelem során mind a 14 büntetőjét értékesítette.

4. Kemba Walker: 35 perc alatt 40 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz, 12/19 mezőnyből (63 FG%) 

Walker továbbra is jó úton halad, hogy a liga elit irányítói között emlegessék a nevét. A Raptors ellen nyújtott 40 pontja azonban kevésnek bizonyult a Charlotte győzelméhez.

3. Andrew Wiggins 41 perc alatt 47 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 1 blokk, 14/21 (67 FG%)

Wiggins brutális karriercsúcsot vágott a Lakers ellen, egyenlőre 55%-os triplamutatójával vezeti a ligát

2. Russell Westbrook 38 perc alatt 41 pont, 16 gólpassz, 12 lepattanó, 14/21 mezőnyből (67 FG%)

Westbrook karrierje 40. tripla dupláját könyvelte el az Orlando ellen. A mérföldkövet ő érte el legfiatalabban. Annak ellenére, hogy a Magic elleni vereség során zseniálisan játszott valójában pocsék hetet tudhat magáénak az irányító triplakísérleteit mindössze 27%-al értékesítette mezőnyből a hét első 3 meccsén nem tudott 37% fölé jutni ráadásul a csapata 4 hazai találkozójából sorozatban 3-at elveszített.

1. Stephen Curry 37 perc alatt 46 pont 5 lepattanó 5 gólpassz 2 labdalopás 16/24 mezőnyből (62 FG%)

Curry elsősorban az új triplarekordjának köszönhetően érdemelte ki az első helyet melyről múltheti cikkemben bővebben írtam. 

 

 

 

hét nyertesei: 

Donald Trump:

Clippers 4-0: A Clippers rendelkezik a liga leghosszabb győzelmi sorozatával  (mire ezeket a sorok megjelennek már 7 meccses győzelmi sorozatban lesznek). Mióta összeállt a Paul-Griffin-Jordan hármas sose kezdték ennyire jól a szezont basketball-reference szerint jelenleg a liga legjobb védőcsapata és támadásban is benne vannak a top 10-ben . Doc Rivers gárdájának kritikus az idei év ugyanis ha most se sikerül komoly eredményeket elérniük akkor Chris Paul jó eséllyel nem fog tovább várni és kilép a szerződéséből.

heti menü: Brooklyn, Memphis, Sacramento (idegenben), Chicago

nehéz falatok: A Bulls elleni rangadójuk ígérkezik a legnagyobb megmérettetésnek, ugyanis előtte lévő nap Sacramentoban fognak fellépni, Butlerék viszont 1 napot pihenhetnek.  A Chicago idei legnagyobb fegyvere a lepattanózás. Vezetik a ligát támadópattanókban eddig egyedül az Atlanta tudott lepattanócsatát nyerni ellenük, a meccs kérdése az lesz, hogy a Jordan-Griffin páros vagy a Lopez-Gibson duó tud-e dominálni a palánk alatt.

Warriors 4-0: A Warriors bajnokaspiránshoz méltóan mindegyik találkozóját elhozta a héten legalább 10 pontos különbséggel. Curry tavalyi formájára emlékeztetett a 4 összecsapáson 27 triplát süllyesztett el. 

heti menü: Toronto (idegen), Boston (idegen), Milwaukee (idegen)

nehéz falatok: A torontoi fellépésüket találnám a legnagyobb kihívásnak normális körülmények között de a helyzet az, hogy a Raptors Clevelandben fog fellépni közvetlenül azelőtt, hogy a Warriorst fogadnák. Bostonnal szoros, izgalmas csatákat vívott a GSW erre idén is megvan minden esély. A Bucks tavaly hazai pályán törte meg a Warriors 24 győzelmes szezonkezdetét és most se lesz könnyű dolga Steve Kerr csapatának, hiszen közvetlenül Bostonból fognak utazni Milwaukeeba ami azt jelenti, hogy egy Celtics elleni találkozó után 1300 kilométert kell utazniuk majd újra pályára lépniük sok szerencsét hozzá...

Toronto 3-0: Folytatódott a DeRozan varázslat. A dobóhátvéd mindössze 3 triplát süllyesztett el idén mégis 34 pontos átlagot tudhat magáénak amivel vezeti a legjobb pontszerzők listáját. A titka az iszonyatosan hatékony középtávoli dobásai, 52% felett dob minden távolságból ami még a triplán belül van ( már 40% feletti középtávoli jónak számít). Jó eséllyel pályázik a hónap játékosa címre. A raptorok heti áldozatai a Bobcats,Thunder, Knicks hármas volt. 

heti menü: Cleveland (idegen), Warriors, Denver (idegen), Sacramento (idegen) 

nehéz falatok: A Torontonak lesz a héten a legnehezebb menetrendje. Back to backet játszanak az elmúlt két év bajnokai ellen majd indulnak egy 5 meccses idegenbeli túrára. A kanadaiak ereje rendesen le lesz tesztelve a héten.

derozan_streak.jpg

(Az arcod amikor nem tudsz 30 pontnál kevesebbet szerezni )

 

Atlanta 3-0: Bravúros hete volt a Hawksnak Clevelandban elvették a Cavs veretlenségét majd behúzták hazai pályán a Chicago elleni rangadót és a 76ers elleni kötelezőt. Jelenleg a Hawks rendelkezik a liga második legjobb védelmével (a Clippers mögött) eddigi 9 mérkőzésükből mindössze 3x engedték ellenfeleiket 100 pont fölé abból is mindössze 1-et veszítettek. 

heti menü: Miami (idegen), Milwaukee, Charlotte (idegen), New York (idegen)

nehéz falatok: Milwaukee elleni hazai meccsük back to back-es lesz, a Charlotte és a New York pedig 3 napot pihenhet mielőtt őket fogadnák, úgy gondolom 50 %-osra fogják hozni a hetet. 

hét vesztesei:

Thunder 1-3: Mikor egy csapatnak sorozatban 4 hazai találkozója van akkor illik legalább 50%-osan behúzni a győzelmeket, az OKC-nek ez nem sikerült. Hatalmas gödörben vannak Westbrookék ma hajnalban ráadásul még a Jacksont és Drummondot nélkülöző Detroittól is kikaptak így sorozatban negyedik mérkőzésüket is elbukták amivel a jó 6-1-es szezonkezdetet lerontották 6-5-re és Nyugat 8. helyére csúsztak vissza. Különösen fájó a Thundernek, hogy a Clippers és Orlando ellen csupán 2 ponttal veszítettek a LAC ellen Westbrook győztesnek szánt tripláját dobta vissza a gyűrű, a másik találkozón pedig Ibaka varázsolt az utolsó pillanatban. 

heti menü: Detroit (idegenben), Houston, Brooklyn, Indiana

nehéz falatok: Mostanra már tudjuk, hogy a Pistons elleni derbin alulmaradtak Westbrookék, a Harden-Westbrook összecsapás igazi csemegének ígérkezik, illetve választ kaphatunk arra, hogy a Pacers idegenbeli nyeretlenségi sorozata tovább folytatódik-e.

westbrook_lose_ibaka.jpg

(Amikor tripla duplát szerzel, mégis veszítesz a Magic ellen a volt csapattársad győztes kosarával)

 

Denver 0-4: A Nuggets sikeresen lenullázta a hetet. Idén mindössze egyetlen alkalommal sikerült az ellenfelüket 100 pont alatt tartani (99 pont) most pedig a támadójátékuk is jelentősen visszaesett. Mentségükre szolgáljon nem volt könnyű menetrendjük (Memphis, Portland, Detroit, Warriors).

heti menü: Phoenix, Toronto, Utah

nehéz falatok: Se idegenbeli fellépésük, se back to backjük nem lesz. Most fog eldőlni, hogy idén számíthatunk-e előrelépésre a Nuggetstől. A Suns és a Utah elleni találkozójuk is hozható utóbbi back to backből érkezik Denverbe,  DeRozanékat viszont nehéz lesz megverni. Eddig a Denver az egyetlen csapat a ligában, amely hazai pályán még nem nyert meccset 0-3-as mérleggel rendelkeznek a Pepsi Centerben. 

 

legnehezebb menetrend: Toronto-é akik egymás után játszanak Jamesékkel és Curryékkel.

 

előző hét legnehezebb menetrendjének kimenetele: A Wizards 1-3-ra húzta le a múlt hetet. Gortat ki is fakadt és úgy nyilatkozott nekik van a ligában a leggyengébb cseresoruk.

 

A legutóbbi Shaqtin a Fool:

 

Végére pedig Joel Embiid új beceneve: The Process (A Folyamat)

nba_process.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr1511960981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása