ZSEBPASSZ

Statisztikai pornó Westbrook módra

2016. december 01. - HeiseNBArg

ZSEBPASSZ hónap játékosai:

 

ninja_westbrook.jpg 

Nyugaton

Russell Westbrook (átlagok: 31,2 pont, 10,5 lepattanó, 11,3 gólpassz, 1,4 labdalopás, 0,4 blokk 43 FG% 34 3P%)

NBA2K-ben nem látunk olyan számokat melyeket Westbrook hozott novemberben. Az irányító 30 ponttal tripla duplát átlagolt. Statisztikáiban legmegdöbbentőbb a lepattanózása, sose láttunk még 190 centis irányítót ilyen hatékonysággal dolgozni a palánk alatt. Oscar Robertson után 55 évvel ő lehet a liga második játékosa aki egy egész szezonban tripla duplát átlagol. 

Keleten

Lebron James (átlagok: 23,5 pont, 9,3 gólpassz, 8,1 lepattanó, 1,1 labdalopás, 0,5 blokk, 50 FG%, 36 3P%)

Úgy tűnik James minden eddiginél jobban a játékszervezésre koncentrál 3 tripla duplát hozott a hónapban, lepattanó és gólpassz átlagai karriercsúcsot jelentenek. Utóbbi években problémát okoztak a középtávoli és kinti dobások értékesítése idén nincsenek ilyen nehézségei és ebből kiválóan profitál a bajnok.

 

Olvasók szavazatai alapján hónap játékosa: Russell Westbrook

MVP erősorrend:

1. Russell Westbrook (átlagok: 31,2 pont, 10,5 lepattanó, 11,3 gólpassz, 1,4 labdalopás, 0,4 blokk, 43 FG%, 34 3P%)

Westbrook statisztikai pornója csupán 12-8-as mérleget hozott a Thundernek ami azért is aggasztó mert papíron ez volt a legkönnyebb hónapja az oklahomai együttesnek. Ha az OKC nem lesz sikeresebb az a jövőben rontani fogja Russell MVP esélyeit

2. James Harden (átlagok: 28,7 pont, 11,9 gólpassz, 7,3 lepattanó, 1,3 labdalopás, 0,3 blokk 45 FG% 36 FG%)

Harden játéka kivirágzott a D'Antoni rendszerben. A szezon előtt volt edzője Kevin Mchale többször kifejtette, hogy nem hiszi, hogy volt játékosa képes irányítóként is játszani, nos a "Szakáll" erre erősen rácáfol hiszen vezeti a ligát gólpasszok tekintetében, a Houston támadójátéka pedig 4. a csapatok között. Utoljára 1991-ben Michael Adams volt képes 25 pont 10 gólpasszos szezonra most Westbrook mellett Hardennek is esélye van ennek a bravúrnak a megismétlésére sőt... (Michael Adams esetében egy statisztikai giccsről beszélhetünk, hiszen csapata 20 győzelemmel a legutolsó volt a ligában és szép számai ellenére nem is választották all-starnak az irányítót) 

3. Kevin Durant (átlagok: 27,1 pont, 8,4 lepattanó, 4,7 gólpassz, 1,6 labdalopás, 1,6 blokk, 57 FG%, 44 3P%)

Durantnek bejött a csapatváltás, mezőnyhatékonyság, triplahatékonyság, labdalopás és blokkátlagok terén karriercsúcsot fut. Legfélelmetesebb az 57 %-os mezőnyhatékonysága melyet még azok a centerek is megirigyelnének akiknek a támadójátékuk csupán zsákolásokból és könnyű ziccerekből áll.

4. Anthony Davis (átlagok: 32,1 pont, 11,3 lepattanó, 2,2 gólpassz ,1,9 labdalopás, 2,8 blokk 52 FG% 28 3P%) 

Davis vezeti a ligát pontátlagban és blokkátlagban egyaránt. Utoljára Moses Malonenak volt 30 pont 10 lepattanós szezonja 35 évvel ezelőtt . Davisnek megvan az esélye feljebb kúszni a listán hiszen Jrue Holiday visszatérésével új erőre kapott a Pelicans és nem sokára Tyreke Evans is bevethető lesz. 

5. Lebron James (átlagok: 23,5 pont 9,3 gólpassz 8,1 lepattanó 1,1 labdalopás 0,5 blokk 50 FG% 36 3P%)

A Cavaliers sztárja idén sem hazudtolja meg önmagát és estéről estére kiegyensúlyozott performansszal segíti csapatát Kelet első helyére.

 

Futottak még: DeMar DeRozan, Stephen Curry, Damien Lillard, Kawhi Leonard, Jimmy Butler

Csapatok erősorrendje a hónapban:

 

1.Golden State Warriors (16-2): 12 meccses győzelmi sorozatban vannak, támadójátékuk a liga legjobbja átlagosan 118 ponttal tömik ki ellenfeleiket.

2.Cleveland Cavaliers (13-3): Könnyű hónapja volt a Cavsnek és ennek megfelelően magabiztosan hozták mérkőzéseiket. Hazai pályán különösen félelmetesek 10-ből 9 találkozójukat húzták be.

3.San Antonio Spurs (15-4): Popovich tanítványai még nem veszítettek idegenben (11-0), ellenben hazai pályán csupán 4-4-re állnak, tavaly összesen 1 vereségük volt az AT&T Centerben.

4.Los Angeles Clippers (14-5): A hónap első felét dominálta a Los Angeles-i gárda, de keleti túrájuk során nem várt hullámvölgybe estek. Jelenleg 3 meccses vereségi sorozatban vannak és következő összecsapásukat Clevelandben játsszák...

5.Toronto Raptors( 12-6): Toronto hasonlóan járt mint a Clippers, a hónap első felét 7-2-re hozták, majd jöttek a nagy csapatok és sorban következtek a vereségek. Nem sikerült meccset nyerniük a GSW, Cleveland,Clippers hármassal szemben, ezzel együtt jelenleg övék az 5. legjobb mérleg.

 

 

A hónap zsákolásai:

 

10. Giannis Antetokounmpo erőteljes szélmalma hosszú karja miatt különösen izgalmas 

 

9. Russell Westbrookkal még Jordan sem mert felugrani

 

 8. Aaron Gordon biztosabban hajtotta végre a 360-as zsákot mint a labdavezetést. Sajnos egyenlőre ennyiben merül ki a játéka.

 

7. Jonathon Simmons ezzel a töméssel koronázta meg a Spurs szezonnyitón aratott győzelmét 

 

6. Tristan Thompson egyszerre két Pacers játékost tett fel a poszterre

 

 5. Karl-Anthony Towns szó szerint Brook Lopez képébe zsákolt 

 

4. Andrew Wiggins az "ifjú farkas" is áthúzta a Shaqtin' a Fool legendát

 

3. Larry Nance apja fia

 

2. Russell Westbrook 190 centi 90 kg, Clint Capella 208 centi 108 kg, érdemes megfigyelni honnan ugrott el az irányító

 

1. Zach LaVine első poszterét mutatta be NBA pályafutása során, nem véletlen hiszen a legtöbben fejet lehajtva menekülnek az útból mikor látják a zsákolóbajnokot emelkedni, Alex Len-t azonban más fából faragták és elfogadta a kihívást amiért minden tisztelet megilleti. Nem sok hiányzott hozzá, de végül a hang time különbség Zach javára döntött

 

 

Legjobb (zsákolásmentes) játékok:

 

10. Dwayne Wade simán lepörgött volt csapattársáról. majd a gyűrű alatt áthúzva faulttal együtt bepörgette a labdát

 

9. Kemba Walker végigtáncolt az Atlanta védelmén

 

8. Russell Westbrook a védekezésből is kivette részét, kegyetlen búrát adott Cory Josephnek

 

 7. Derrick Rose a porcelántérdű irányító régi önmagát idézte

 

6. Elfrid Payton Turnerrel szórakozott

 

 5. Marc Gasol győztes kosara a Nuggets ellen

 

 4. Justin Anderson brutális blokkja Aminun

 

3. Hassan Whiteside úgy kapta le a labdát a levegőből mint más a könyvet a polcról

 

2. Kawhi Leonard cseleire az egész Utah ugrált

 

1. Draymond Green egymás után 2 brutális blokkot adott clutch szituációban Schrödernek és Bazemorenak úgy, hogy a játékszer mindkétszer a támadóról ment ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212007790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása