ZSEBPASSZ

Warriors-Cavs ütközetek tanulsága

2017. január 18. - HeiseNBArg

A két favorit letudta az egymás elleni alapszakasz mérkőzéseit, vegyük sorba milyen következtetéseket vonhatunk le a két rivális eddigi összecsapásaiból és idei szereplésükből.

Az eddigi ütközetek:

 

Első mérkőzés: Golden State Warriors- Cleveland Cavaliers 108-109

A szezon eddigi legjobb összecsapása volt, mindent megkaptunk amit egy kosárrajongó megkaphatott. Sztárok, látványos megmozdulások, izgalmas végjáték, igazi playoff hangulat. James és Irving megmutatták karácsonykor, hogy miért tudtak felállni 1-3-ról és bár a Warriors  végig vezette a mérkőzést a végén a Cavs ünnepelhetett.

Mely tényezők csökkentik a Cavs győzelmének az értékét?

Elsősorban a bíráskodás. Lejtett a hazai pálya, Draymond Greenre rögtön befújtak 2 jogtalan faultot ami miatt jóformán az egész első negyedet ki kellett hagynia. Később a hajrában is voltak hibák az NBA hivatalos riportjában elismerte, hogy James gyűrűn lógásáért technikait kellett volna ítélni és a Warriors utolsó támadásánál faultot kellett volna fújni Jeffersonra amiért rálépett Durant lábára.

 

Második mérkőzés:  Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 91-126

 

A Cavsnél mindenki betlizett a Warriors pedig végig dominálta a mérkőzést már az első félidőben 29 pontos előnyre tettek szert. Kár cifrázni, hatalmas zakót kaptak Jamesék.

Mely tényezők csökkentik a Warriors győzelmének az értékét?

Egy enervált Cleveland lépett pályára mely egy 6 meccses idegenbeli túra utolsó állomásaként látogatott Oaklandbe, míg a Warriors 4 napot a pihenhetett a találkozóra. Love már eleve sérülten játszott és a mérkőzést nem is tudta folytatni egy Pachuliával történő ütközés után, Jr Smith szintén sérült, a frissen igazolt Korver eddig még nem illeszkedett be a Cavs játékrendszerébe. 

 

(Cavs fanok:"Kit érdekel az alapszakasz?")

 

(Warriors szurkolók így éreznek miután megverték a Cavst az alapszakaszban)

 

(Hé Kevin! Mennyivel vertétek a Cavst?

Miben kell fejlődniük ahhoz, hogy megverjék egymást?

 

Golden State Warriors:

Charles Barkley bár nehezen sorolható az NBA legnagyobb szakértői közé de abban igaza van, hogy nem jó ha egy csapat beleszeret a külső dobásaiba és ez beigazolódott a tavalyi döntőben, ahol a Warriors az utolsó három elveszített mérkőzésén összesen 123 triplát vágott rá. Továbbra is azt látom, hogy túlságosan bíznak a hármasokban. Gyakran megfigyelhető, hogy már az első üres dobóhelyzetnél rávágják a labdát sokszor úgy, hogy a támadóidőből alig telik el 5 másodperc és ha ezek a dobások kimaradnak akkor gyorsan eltűnnek a 10-15 pontos előnyök, ahogy 2 hete a Memphis ellen a 17 pontos vezetésük 4 egységre olvadt  mindössze 2 perc alatt vagy a karácsonyi clevelandi rangadójukon is 14 pontos előnyt szórakoztak el alig 5 perc alatt. Túl kevés betöréssel próbálkoznak főleg Curry és Thompson. Lehet-e úgy bajnokságot nyerni, hogy csupán egy játékosuk van (Kevin Durant) aki rendszeresen képes pontokat szállítani a festékből? Ez az együttes egyszer már ráfázott arra, hogy csak a kinti kísérleteikre építettek és idén kevésbé hatékonyak a hármasaik. Curry karrierje legrosszabb dobóformáját nyújtja akárcsak Klay Thompson és Draymond Green előző szezonbeli 39%-os triplamutatója is 32%-ra csökkent. A GSW tavalyhoz képest 3%-al dobja gyengébben a triplát.  Ez különösen veszélyes egy olyan együttes ellen mint a Cavs mely a lassabb játékot preferálja és James és Irving folyamatosan támadja a festéket, de ez más nyugati csapatok ellen is visszaüthet a rájátszásban. Currynek továbbra sem megy a Cleveland ellen és ezt már nem lehet arra fogni, hogy szimplán csak rossz napja van. A szezon két összecsapásán 31 dobásából mindössze 11-et értékesített  a júniusi döntőben pedig csak 40%-al dobott mezőnyből. 

 

Cleveland Cavaliers:

Úgy gondolom a Cavs játéka teljesen alkalmas arra, hogy újra megverjék a Warriorst egy 4 győzelemig tartó párharcban,  azonban ehhez mindenkinek egészségesnek kell lennie. Korvernek jobban be kell illeszkednie, valamint az irányítóhiányt mindenféleképpen meg kell oldaniuk. 

 

 

Mit várok tőlük az alapszakasz hátralevő részében?

 

Jameséktől arra számítok, hogy megszerzik azt a hőn áhított csereirányítót amire már oly régóta ácsingóznak, valamint magabiztosan elsőként masíroznak be Keletről a playoffba, ahol nem valószínű hogy bármelyik ellenfelük is képes  2 meccsnél több győzelmet bezsebelni ellenük.

Duranték valószínűleg idén is megnyerik az alapszakaszt még hozzá nem kevesebb mint 67 győzelemmel, de a rájátszás Nyugaton sokkal embert próbálóbb, mint a másik konferenciában. Egy Spurs,Memphis esetleg Clippers vagy Houston elleni párharc során ki fog derülni, hogy a játékrendszerükkel kapcsolatos kritikám mennyire állja meg a helyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr5212133855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása