ZSEBPASSZ

NBA All-Star szavazás

2017. január 25. - HeiseNBArg

 

ZSEBPASSZ All-Star szavazatai:

 

Kelet:

 Kyrie Irving:

A szavazatomat elsősorban a tavalyi nagydöntőben nyújtott teljesítményével érdemelte ki. Irving bebizonyította, hogy képes a nagyszínpadon is maradandót alkotni. James karrierje során még egy csapattársától sem kapott akkora segítséget egy Finalsben mint júniusban az irányítótól (ebbe beletartozik Dwayne Wade is). 2016 kiváló év volt számára nem csak bajnokságot de olimpiát is nyert Rióban mindezt annak ellenére, hogy térdkalács törésből épült fel. Jelenleg a liga talán legjobb 1-on-1 játékosa, bámulatosan bánik a labdával, könnyen képes megteremteni magának a dobóhelyzeteket, játéka látványos és egyszer már elnyerte az All-Star MVP címet.

John Wall: 

Wall annak ellenére, hogy már 3x szerepelt a gálán a liga egyik legalultértékeltebb irányítója. Az utóbbi 20 évben csupán maroknyi játékosnak sikerült elérnie a  20 pont 10 gólpasszos átlagot ( Chris Paul, Deron Williams és Russell Westbrook) idén ehhez az illusztris társasághoz csatlakozhat John Wall (James Hardennel együtt). 

Persze joggal tehetik fel a kérdést a Boston drukkerek, hogy miért maradt ki Isaiah Thomas?  Míg idén a rivaldafényben leginkább Westbrook, Curry, Irving, Thomas sütkéreznek addig Wall egy igen csak gyenge, cseresor nélküli Wizardsot tart playoff helyen. Thomas előtt megemelem a képzeletbeli kalapomat és elismerem a teljesítményét de míg JW mellett 4 használható játékos van addig Thomasnak a Boston sérültjei ellenére is egy erősebb kiegészítő személyzet áll rendelkezésére és mégis hasonlóan áll a két együttes. Emellett Wall egy sokoldalúbb játékot hoz védekezésben, lepattanózásban és játékszervezésben.

Lebron James:

 A liga arca  14. évében is MVP kaliberű szezont fut.

Giannis Antetokounmpo: 

Minden szempontból "breakout" szezonja van. Minden lényeges statisztikai mutatóban élen van a csapatán belül. Versenyben van az év védője címért és ha a Bucks most nem 10. helyen lenne akkor azt mondanám, hogy az MVP címre is jó esélyei vannak. 

Jimmy Butler:

Butler az egyetlen reménye a Bulls idei szezonjának. Nélküle a Chicagonak aligha lenne esélye bejutni a rájátszásba. Blokkok kivételével minden lényeges statisztikai mutatóban vezeti a csapatát.

Nyugat:

 Russell Westbrook: 

Tripla-dupla szezont fut. Durant és Ibaka elvesztése ellenére is playoffba juttatja a Thundert.

James Harden:

Hasonlóan nagy szezont fut mint Westbrook, csak egy sikeresebb együttessel.

Kevin Durant:

A liga jelenlegi legjobb csapatának a legjobb játékosa. Durant mindössze 17 dobással átlagol 26 pontot 54%-os mezőnyhatékonysággal, mégis amit védőoldalon mutat még értékesebb a Warriors számára mint a támadójátéka. 

Anthony Davis:

A liga legjobb magasembere.

Kawhi Leonard: 

Mindig elgondolkodok mikor Leonardre All-Star voksot adok le, hogy biztosan akarom-e látni a gálán? Kiválóan játszik a pálya mindkét oldalán maximumot hoz, ugyanakkor hiányzik belőle az a showmanship ami jellemző volt Jordanre,Bryantre vagy akár Jamesre és Westbrookra. Míg az említett szupersztárok mindig próbálták kiszolgálni a közönséget látványos megmozdulásokkal addig Leonard kissé unalmas kosárlabdát játszik. Még üres pályás támadásoknál sem látunk tőle semmilyen figurát, számomra már túlságosan is sallangmentes a játéka. Minden szempontból követi a Tim Duncan-i hagyományokat és bár lehet hogy pont a  kissé szürke stílusa miatt nem lesz sose akkora rajongó tábora mint a fent említett neveknek úgy gondolom egy szentségtöréssel ért volna fel ha nem szavazok rá. 

  

2017-es All-Star szavazás végeredménye:

 

 

Egyenlő állásnál a szurkolók szavazatai döntöttek

 

Kelet

 

Támadók:

 Játékos

 Szurkolók rangsora

 Játékosok rangsora

  Média rangsora

 Súlyozott eredmény

1. Lebron James

 1

 1

1.0 

2. Giannis Antetokounmpo

 2

 2

 2

2.0 

3. Jimmy Butler

 3

 3

4.0

4. Joel Embiid

 3

 8

 5

4.75 

5. Kevin Love

 4

 7

 4

4.75 

6. Kristaps Porzingis

 7

 5

 6

6.25 

7. Paul George

 8

 4

 8

7.0 

8. Carmelo Anthony

 6

 6

 12

7.5 

9. Jabari Parker

 10

 10

 12

10.5 

10. Hassan Whiteside

 11

 14

 8

 11.0

 

 

 

 Védők:

 Játékos

 Szurkolók rangsora

 Játékosok rangsora

  Média rangsora

 Súlyozott eredmény

 Kyrie Irving

 1

 3

 1.5

 DeMar DeRozan

 3.

 3.

 2.

 2.75

 Isaiah Thomas

 4.

 2.

 1.

 2.75

 Dwyane Wade

 2

 6

 6

 4.0

 Kyle Lowry

 5

 5

 4

 4.75

 John Wall

 7

 4

 5

 5.75

 Derrick Rose

 6

 9

 8

 7.25

 Kemba Walker

 9

 7

 6

 7.75

 Avery Bradley

 10

 12

 8

 10

 Bradley Beal

 14

 8

 8

 11

 

 

Nyugat

 

Támadók

 Játékos

 Szurkolók rangsora

 Játékosok rangsora

 Média rangsora

 Súlyozott eredmény

 1.Kevin Durant

 1

 1

 1

 1.0

 2.Kawhi Leonard

 3

 2

 2

 2.5

 3. Anthony Davis

 4

 3

 3

 3.5

 4. DeMarcus Cousins

 6

 4

 4

 5.0

 5. Draymond Green

 5

 9

 6

 6.25

 6. Zaza Pachulia

 2

 12

 10

 6.5

 7. Marc Gasol

 10

 5

 5

 7.5

 8. Karl-Anthony Towns

 7

 10

 7

 7.75

 9. LaMarcus Aldridge

 8

 6

 10

 8.0

 10. DeAndre Jordan

 11

 7

 8

 9.25

 

 

 Védők:

 Játékos

 Szurkolók rangsora

 Játékosok rangsora

 Média rangsora

 Súlyozott eredmény

 1. Stephen Curry

 1

 3

 3

 2.0

 2. James Harden

 2

 2

 2

 2.0

 3. Russell Westbrook

 3

 1

 1

 2.0

 4. Klay Thompson

 4

 8

 4

 5.0

 5. Chris Paul

 5

 6

 4

 5.0

 6. Damian Lillard

 8

 4

 6

 6.5

 7. Eric Gordon

 7

 15

 6

 8.75

 8. CJ McCollum

 16

 5

 6

 10.75

 9. Andre Iguodala

 9

 22

 6

 11.5

 10. Manu Ginobili

 10

 20

 6

 11.5

 

Vélemény a jelenlegi rendszerről:

 

Eddig nem értettem egyet azokkal a nézetekkel miszerint a szurkolóktól el kéne venni a szavazati jogot az All-Starok kijelölésénél, mert a liga a rajongóiból él és egy szép gesztusnak tartom, hogy az NBA azzal hálálja meg a fanok támogatását, hogy az All-Star mérkőzés szereplőit ők választhatják meg. Azonban idén lettek kétségeim...

Zaza Pachulia 2. helye a nyugati támadók között és Russell Westbrook kimaradása a kezdőből olyan bűnöknek számítanak melyek egyedül a fanok lelkét terhelik . Persze tudjuk, hogy Pachulia rengeteg szavazata jóformán a grúz összefogásnak köszönhető, de ha idén nem változtattak volna a rendszeren akkor most Zaza Cousinstól, Townstól szorítaná ki a helyet a nyugati All-Star keretből.

Láthatjuk azt is, hogy Russell Westbrook a játékosok és a média szavazóinál is első lett mégis kimaradt a kezdőötösből mert a szurkolóknál csupán 3. helyet ért el. Amióta követem a ligát, minden évben feltették azt a kérdést, hogy Oscar Robertson után lesz-e valaha még egy játékos aki képes tripla-duplát átlagolni egy szezonon keresztül és a szakmai és közvélekedés az volt, hogy nem mert az 55 évvel ezelőtti bajnokság teljesen más volt mint a mostani. Az NBA csupán 8 csapatos volt, nem volt hárompontos vonal, a játékosok átlagmagassága kisebb volt, a fekete és fehér játékosok aránya is kiegyenlítettebb volt, az atletikus képességeik pedig elmaradtak a mostani sztároktól így Robertson sokoldalúsága jobban ki tudott tűnni. Erre csodák csodájára újra van egy játékos aki képes lehet a "Big O" után erre a statisztikai bravúrra és még csak All-Star kezdőbe sem szavazzák a rajongók...

(Annak ellenére, hogy nem kezdő...Westbrook megtudja nyerni sorozatban 3. All-Star MVP-jét?)

Persze, hogy ne csak a fanokat kritizáljam bizonyos játékosok sem vették kellő komolysággal ezt a szavazást. Tony Allen például hatalmasat trollkodott és saját magán kívül memphisi csapattársaira és Mo Williamsre, Michael Beasleyre és Luke Babbittre adta le a voksát.

 ...és azért a média tagjaitól is megkérdezném felhúzott szemöldökkel, hogy mit keres holtversenyben 6. helyen Manu Ginobili és Andre Iguodala a nyugati védők között? Hogy lehetséges az hogy egy 20.5 pontos Devin Booker, 21.8 pontot átlagoló Andrew Wiggins vagy egy élete formájában játszó Mike Conley neve fel sem merült a legjobb 10 játékos között?

 Bár a rajongók kapják a legtöbb kritikát a szavazásokkal kapcsolatban, játékosok és újságírók is ugyanúgy hajlamosak az elfogultságra. Továbbra is szakmailag jóval nagyobb komolysággal választják az All-NBA és év védőcsapatainak a tagjait. Ha a liga a jövőben szeretné elkerülni a Pachuliák nevezését akkor bölcsebb lenne visszaállítani a régi rendszert ahol nem lehet akárkit beszavazni az All-Star gálára, bár ez marketing szempontból nem biztos hogy okos döntés.

Milyen mérkőzést szeretnénk látni? Nos, már nagyon ráférne az All-Star meccsekre egy szemléletváltás ahol a játékosok komolyan veszik a játékot és hajlandóak védekezni. Az előző években már eleget láttunk a 150-170 pontos gálákból melyeken tét nélkül szórták a kosarakat. Ideje visszatérni azokhoz az időkhöz amikor még volt presztízse az All-Star mérkőzésnek. Minden idők egyik legjobb ilyen találkozóját 2001-ben játszották a végeredmény "csupán" 111-110 lett mégis mennyivel emlékezetesebb összecsapás volt ez, mint a tavalyi mely 196-173-ra végződött. 

 

 All-Star cserék:

 

 A cseréket január 26-án hozzák nyilvánosságra. Akiket szívesen látnék közöttük:

Kelet:

Isaiah Thomas, John Wall, Kevin Love, Joel Embiid, Kyle Lowry,Kemba Walker, Jabari Parker

Nyugat: 

Russell Westbrook, Damian Lillard, Marc Gasol, DeMarcus Cousins, Karl Anthony Towns, Draymond Green, Gordon Hayward

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr7712145373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása