ZSEBPASSZ

Továbbra is veretlen a bajnok

2. hét összefoglalója

2016. november 07. - HeiseNBArg

A hét fontosabb hírei

 

       A Thunder 4 évre szerződést hosszabbított Oladipoval és Steven Adamsszel. Adams és Oladipo 2021-ig 100 millió dollárt illetve 84 millió dollárt fognak keresni.Az elemzők szerint jól járt a Thunder hiszen 2013-ban draftolt játékosokkal való hosszabbítás határideje hétfőn lejárt, így minden játékos akivel nem hosszabbítottak korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, most hogy sikerült velük megállapodniuk nem kell azon aggódnia az OKC-nek hogy más csapatok nyáron nagyobb szerződéssel kínálják meg játékosaikat. Az új CBA-t december 15-ei határidővel elfogják fogadni minek a fizetési sapkákra vonatkozó hatását egyenlőre nem lehet tudni, mindenesetre az OKC idén bebiztosította a jövőjét Westbrookkal,Oladipoval és Adamsszel ami azért is fontos mert ezzel azt is biztosították, hogy Westbrook körül versenyképes csapat marad a szerződésének lejártáig. Ugyanakkor Robersonnal nem sikerült megegyezniük így ő korlátozott szabadügynök lesz jövő nyáron. 

 

Még az Oklahomához tartozik, hogy a Thunder elcserélte Ersan Ilyasovát Jerami Grantért és egy jövőbeli első körös draft jogért. Ilyasova termékenyen kezdte philadelphiai pályafutását a Hornets ellen 14 a Cleveland ellen pedig 21 pontot szerzett

Goberttel 4 évre 102 millió dollárért  hosszabbított a Utah Jazz  A francia azt nyilatkozta, hogy kedveli az edzőt és a szervezetet. Úgy gondolja rövid időn belül nagy dolgokra lesznek képesek és elkötelezett a csapat iránt.

Rose-t kifütyülték Chicagoban. A Knicks irányítója már a mérkőzés előtti interjúban jelezte, hogy számít a negatív fogadtatásra, de nagyon motivált. Ennek megfelelően 15 ponttal és 11 gólpasszal győzelemre vezette csapatát szülővárosában.

 

       Még mindig nem tisztelnekÍgy nyilatkozott John Wall a Sport Illustratednek készített interjújában melyben arra tért ki, hogy hiába mutatott fel karriercsúcsokat, választották 3x all-starnak és vezette be csapatát 2 egymást követő évben a második körbe, nem választották be soha egyik All-NBA csapatba se. Majd hozzá tette, hogy irányítóként nem kapsz elismerést ha nem tudsz nyerni. 

Itt megjegyzem Wallnak valóban nehéz helyzete van a mai ligában ahol Curry 400 triplát szór egy alapszakaszban, Westbrook sorra szállítja a tripla-duplákat, Irving 27 pontot átlagol egy nagydöntőben, Lillard 30 pont feletti átlaggal kezdi az első két hetet és akkor még szóba se hoztam Chris Paul-t és Isaiah Thomas-t az irányítók aranykorát éljük, 8 éve még CP3 és Deron Williams voltak a poszt "nagymesterei" 20 pont 10 gólpassz-os átlagokkal most pedig sorra jönnek a nagyobbnál nagyobb teljesítmények.

Az interjúban szó volt arról, hogy a Wizards már 30 éve nem produkált 50 győzelmes szezont és ha ezt elérnék már az nagy sikernek számítana, de a végső céljuk eljutni a nagydöntőig és győzni. Wall mesélt karrierje első éveiről mikor Nick Younggal, JaVale McGeevel játszott, állítása szerint jól kijöttek egymással élvezték a játékot, de nem voltak mellettük veteránok akik irányították volna a dolgokat emiatt nem találták meg a módját annak hogyan tudjanak hatékonyan együtt játszani.  Szó volt arról, hogy Paul Pierce milyen nagy hatással volt rá és a csapatra, Pierce munkamorálját és vezetői képességeit méltatta. Karrierje elején a Washington nevetség tárgya volt sose gondolta, hogy majd egy olyan jövőbeli HOF mint Pierce egyszer csatlakozni fog hozzájuk. Megkérdezték a 2015-ös  Atlanta elleni párharcról is melyről JW úgy nyilatkozott, hogyha nincs a csuklósérülése akkor 5 meccsen lerendezték volna Horfordékat és ezt ők is tudják. 

 

Green nem tetszését fejezte ki technikai hibái miatt miután a Thunder-Warriors összecsapáson egy Durant zsákolás utáni felordításáért büntették meg a bírok: "Két technikait kaptam ebben az évben mert azt ordítottam "Ahhh" Már most pókerarcot kéne viselnem?  Megengednék végre, hogy a pályán kimutassam az indulataimat? Ez vagyok én. Szenvedéllyel játszom. Szeretem ezt a játékot szóval kifogom mutatni az érzelmeit.  Ha azt ordítod, hogy "Ahhh"  egy zsákolás után...Soha se láttam még olyat aki ezért technikait kapott volna"

 Green előző alapszakaszban  12 technikait kapott és a rájátszásban 4-et. Miután James-t ágyékon "ütötte" eltiltották a döntő 5. mérkőzéséről. Az előző idénybeli hibáiból tanulva Green elhatározta, hogy nem vitatkozik többet a játékvezetőkkel. 

"Ha egyszer beskatulyáznak akkor az alapján fognak megítélni. Azt hiszem azért kaptam ezt a rossz hírnevet mert vitatkoztam játékvezetői döntésekkel, ezért kaptam technikaikat előző évben. Ezt értem, de most nem vitatkozok a bírói döntésekkel akkor miért büntetnek, mert kiabálok?

"Várom, hogy megmagyarázzák az első és második technikait. Nem kiabálhatok egy jó játék után? Szóval mindkettő után magyarázattal tartoznak. Mert érvényteleníteni kellene őket. Azt mondták nem tiszteltem a játékvezetőket... Oké nem beszélek többet hozzájuk. de most azért büntetnek mert  kiabálok? Ez nem olyan mintha a másik játékos arcába üvöltöttem volna..."

 

Thibodeau kifakadt a  múlt heti Kings elleni vereségük után, úgy véli a játékosai fejben, lélekben, fizikálisan nincsenek ott a meccseken és védekezésben fegyelmezetlenek. A csapat kezdőcentere Dieng is hozzászólt a témához:" Sok energiát belefektettünk a nyáron, hogy jobbak legyünk. Itt az idő. Ez a 4. évem, Wiggins 3. éve, Zach 3. éve, már nem vagyunk fiatal kölykök ideje felnőnünk és keményebben játszanunk" 

     

Ray Allen visszavonult. Minden idők legeredményesebb tripladobója hivatalosan is lezárta pályafutását. Doc Rivers egy közös nyári golfozás után úgy nyilatkozott róla, hogy annak ellenére, hogy két éve nem játszott kiváló fizikai állapotban van.Ugyan a 2014-ben Miamival elveszített Finals óta nem lépett pályára azóta a fél ligával összeboronálták végül múlt hét kedden vetett véget a találgatásoknak. A 2021-es Hall of Fame gála úgy tűnik minden idők talán legillusztrisabb beavatási ceremóniája lesz hiszen Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett és most már Ray Allen is ott lesz a beavatottak között. Karrierje legnagyobb triplájával tisztelgek előtte:

 

ray_allen_triple_vs_spurs.jpg 

 

Változik a díjátadás menete. Jövőre először rendeznek nagy díjátadó gálát az NBA-ben. Eddig az MVP-t, Év Edzőjét, Év Cserejátékosát, Év Védőjét és az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjakat rendszerint a playoff első körében hozták napról napra nyilvánosságra. Most ennek egy külön gálaműsort szentelnek június 26-án New Yorkban. További részletek a gáláról később kerülnek napvilágra. A show időpontja azért is érdekes, mert eddig az MVP-t az alapszakasz alapján választották, kérdéses, hogy idén ez változni fog-e és a playoff teljesítmény is számítani fog-e az értékelésnél?  

 

Baseball döntő:

Az idei World Series-t drámai végjátékban a Chicago Cubs nyerte a Cleveland Indiansszal szemben. Az eseményt az NBA játékosok is nagy érdeklődéssel figyelték, Lebron James a helyszínen szurkolt a clevelandi csapatnak. A párharc pikantériája, hogy akárcsak az NBA döntőt úgy a baseball döntőt is 3-1-es hátrányból fordította meg a győztes csapat ezúttal a Cleveland húzta a rövidebbet.

 

2_het_meme_6.jpg

 (Amikor rájössz, hogy milyen pólót viselsz)

2_het_meme_5.jpg

 (Lebron arca a World Series során)

 nba_meme_world_series.jpg

 (Volt oly idő mikor 3-1-es vezetés azt jelentette, hogy megnyered a párharcot)

 

 

Cavs halloweeni partyja:

 

halloween_2016_cavs.jpg

 

 

lebron-james_halloween.jpg

 

 

Hét mérkőzése:

 

Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors 96-122

Nagy felhajtás előzte meg az összecsapást hiszen először találkozott a két együttes mióta Kevin Durant elhagyta Oklahomát.

A mérkőzés előtt Westbrook arról beszélt, hogy semmivel sem fogja másképp kezelni ezt a találkozót mint a többit most is ki fogja tenni a lelkét a pályán úgy mint a többi meccsen és igyekszik legjobbját nyújtani. Egy ponton Westbrook jelezte, hogy többet nem hajlandó a Duranttel kapcsolatos kérdésekre válaszolni, bármivel kapcsolatban szívesen beszél ami a kosárlabdához tartozik, de ebből elege van. 

Durant a Rolling Stones magazinnak nyilatkozott, hogy nincs semmi baja Westbrookkal továbbra is barátjának tartja, persze most a kapcsolatuk nehéz időszakon megy keresztül de nem érdekli ki mit mond továbbra is kedveli Russell-t és ha holnap lenne egy esküvője elsők között hívná meg.

A találkozó  első negyede igazi playoff hangulatban zajlott, agresszív fizikális játékot mutatott be az OKC és igazi kemény csapat benyomását keltették. Aztán a második játékrészben kipukkadtak a vendégek a nyugati bajnok 26 pontot vert rájuk. Durant begyújtotta a rakétákat és 4 triplát szórt a játékrészben, összesen 16 ponttal zárta az etapot.Ezek után már nem sikerült felzárkóznia a Thundernek és végül 26 pontos vereséget szenvedtek.  Az OKC-n látszott ,hogy bár a kezdőötösük jól működik a cseresoron még van mit fejleszteni. Westbrooknak nem ment a játék, rengetegszer tört be a Warriors védők sűrűjébe, de legtöbbször eredménytelen maradt.Végül 20 ponttal zárt, de 15 mezőnykísérletéből mindössze 4x volt eredményes és emellett még 6 labdát is eladott. Durant viszont nagy kedvvel játszott érződött rajta a bizonyítási vágy végül 31 perc alatt 39 pontot rámolt be.

Rendkívüli feszült hangulat uralkodott a találkozón, folyamatosan ment a trash talk. Durant és Enes Kanter szólalkozott össze a második negyed végén állítólag Kanter az mondta Durantnek, hogy "Ezt miért nem a playoffban csináltad" mire Durant a mérkőzés után úgy válaszolt, hogy " Hány percet játszott? 3 percet. Próbálok azokra koncentrálni akik a pályán vannak"

2_het_meme.jpg

 (Ahogy Westbrook elhagyta a játékot)

A Warriors tehát nagy győzelmet aratott némileg levon a sikerük értékéből, hogy a Thunder közvetlenül egy Clippers elleni győztes rangadó után utazott Oaklandbe és érződött is Westbrookon a fáradtság. Következő nap pedig ők is back to back-et játszottak Los Angelesben ahol 20 ponttal kaptak ki. Curry 2014 novembere óta először hagyta el a pályát sikeres triplakísérlet nélkül és kintről 0-10-el zárta találkozót. Klay Thompson idei vesszőfutása pedig tovább folytatódott 19,6%-al értékesítette idén a hárompotosokat...

bogut_lakers_meme.jpg

 (Az arcod amikor Bogut nem ad szabálytalan elzárásokat és magadnak kell dobóhelyzetet teremteni)

kd_kobe.jpg

(Annak ellenére, hogy Kobe nem is játszik?)

Thunder heti menüje: Miami, Toronto, Clippers, Orlando

Nehéz falatok: Mind a négy találkozójukat hazai környezetben vívják és egyik se lesz back to back-es ebből adódóan úgy gondolom képesek lehetnek akár egy hibátlan hétre is, de a Toronto és a Clippers bárki ellen képes bravúr győzelmekre. 

Warriors heti menüje: New Orleans, Dallas, Denver (idegenben), Phoenix 

Nehéz falatok: a héten nem lesz back to back-jük ezek mind kötelező mérkőzéseknek számítanak egy Warriors kaliberű együttesnek, talán a legérdekesebb a Dallas elleni összecsapásuk amikor Harrison Barnes először tér vissza Oaklandbe.

A hét legkiemelkedőbb egyéni teljesítményei:

 

5.  Dwayne Wade: 33 perc alatt,  35 pont, 10 lepattanó, 12/20 mezőnyből (60 FG%)

Wade 5 triplájával beállította karriercsúcsát a Knicks elleni hazai összecsapáson. Wade már most több hármast süllyesztett el mint tavaly egész évben. Teljesítményének a szépséghibája, hogy a Bulls elveszítette a mérkőzést.

 

4. Lebron james: 36 perc alatt, 30 pont, 12 gólpassz, 7 lepattanó, 1 labdalopás, 12/22 mezőnyből ( 54,5 FG%)

James nem lassít idén különösen nagy hangsúlyt fektet a társak kiszolgálására meccsenként 10,7 gólpasszt osztott ki. A Boston elleni győztes találkozón pedig különösen elemében volt.

 

3. Damian Lillard: 37 perc alatt, 42 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó, 12/18 mezőnyből (66,7 FG%)

Eddig zseniálisan alakul a szezonja 34 pontot átlagol úgy hogy 50 FG% és 40 3P% felett dobál 

 

2. James Harden 34 perc alatt, 30 pont, 15 gólpassz, 6 lepattanó, 2 labdalopás, 9/16 mezőnyből (56,3 FG%)

A leköszönő Shaqtin a fool MVP idén igazán összeszedte magát. Hardennek nagyon fekszik D'Antoni rendszere vezeti a gólpassz listát meccseként 12,3 assziszttal és 30 pont felett átlagol.

 

 

1. Kevin Durant 31 perc alatt, 39 pont, 7 lepattanó, 15/24 (62,5 FG%)

Durantula nem kegyelmezett volt csapatának. Már az első félidőben eljutott 29 pontig, lazán lehetett volna belőle akár egy 50 pontos mérkőzés is. Védekezésben és támadásban egyaránt uralta a mezőnyt. 

 

 

legnehezebb menetrend: a Wizardsé akik a héten a Houston, Boston, Cleveland hármast fogadják hazai pályán majd back to back-et játszanak Chicagoban

 

előző hét legnehezebb menetrendjének kimenetele:  A Utah Jazznek nagyon nagy szüksége volt erre a bravúros hétre, elverték idegenben a Spurs-t és a Knicks-t és hazai pályán behúzták a Dallas elleni meccsüket, egyetlen szépséghibája volt a hétnek hogy a Spurs Salt Lake Cityben visszavágott. Különösen jó hír a Jazz szurkolók számára hogy Hayward is visszatért és 28 pontjával egyből a csapata élére a állt Madison Square Gardenben aratott győzelem során. 

 

hét győztese: Cleveland Cavaliers 

A Cavs 3-0-al zárta a hetet az egyetlen makulátlan mérleggel rendelkező csapat a ligában. Persze azért Lebronéknak sem sikerül minden...

 

 

hét vesztesei: Philadelphia 76ers és a New Orleans Hornets 

Már csak ők maradtak győzelem nélkül. Különösen fájó ez a Pelicansnak mely legutóbbi két találkozóját hosszabbításban bukta el.

 

 

Zárásként pedig a Shaqtin a Fool legfrissebb epizódja:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr5711933579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása