ZSEBPASSZ

Négy merész jóslat az NBA 2016-2017-es szezonjára 1. rész

Chicago lemarad a rájátszásról

2016. október 22. - HeiseNBArg

      Ez az állítás azoknak lehet meglepő akik bedőlnek a Rondo, Wade Butler nevek édes csengésének, Érhetetlen mit művelt a Bulls az idei off-szezonban. Már-már megindultak az újjáépítés viszontagságos, de annál szükségszerűbb mezsgyéjén mire Gar Forman agya eldurrant a fent említett spílerek "szírén énekétől" és minden csapatépítési stratégiát felrúgva szerződtette a két veterán sztárjátékost (?)

 

A legfőbb probléma a triplajáték:

butler_rondo_wade_3.jpg

       Alig van kompetens tripladobója az együttesnek. Rondonak nem csak a távoli és középtávoli próbálkozásai tűnnek el a homályban még a büntetőit se tudja értékesíteni (58 FT%). Előző idényben Wade 7/44-es triplamutatóval hívta fel magára a figyelmet (""). Butler dobóformája kiegyensúlyozatlan. Már az előszezon mérkőzéseken is megmutatkozott, hogy ez későbbiekben hatalmas problémát fog jelenteni egy olyan ligában ahol a tripláknak egyre nagyobb a szerepük. 

 

Edzőkérdés:

       Már Thibodeau utolsó évében is hanyagabb volt a bikák védekezése mint az azt megelőző szezonokban amikor még a liga elit védőalakulatai közé sorolták őket, Hoiberggel pedig még lejjebb estek. Eredetileg azért hozták Chicagoba, hogy javítson a támadójátékukon viszont ebben is kudarcot vallott. Még nagyobb probléma, hogy a sztárokat sem tudja megfelelően menedzselni. Butlerrel rendszeres összetűzései voltak most pedig a nyakára érkezett a liga egyik legnehezebb természetű irányítója: Rajon Rondo.

 

Mennyit ér Rondo?


      Sacramentonak egész pofás kerete volt ám a támadójátékuk semmivel sem volt jobb RR-el mint előtte annak ellenére, hogy átlagosan majdnem 12 gólpasszt osztott ki a társaknak. A védekezése már évek óta elmarad attól a színvonaltól amiért egykor az év védőcsapatába választották. Rendszeresen kritizálják amiért túl sokat dédelgeti a labdát, a gyenge kinti próbálkozásai miatt nem elég hatékony felállt védekezéssel szemben.

 

Mennyi van még Wadeben?

       A január 35. születésnapját ünneplő egykori szupersztárnak évről évre előjönnek a térdsérülései. Vajon hány mérkőzés van ezekben az elhasznált lábakban? Meddig tudja megőrizni azt az atletikusságot amit a 2-es poszt megkövetel? A rájátszásban nyújtott performanszát elnézve talán még lehet benne 1-2 jó szezon de derék alatt szinte minden porcikája időzített bombának számít (vagy majdnem minden...)

 

Jimmy Butler képes-e szintet lépni?

       Eddig nem úgy tűnik. Butler azok közé tartozik akik későn kezdtek komolyabban foglalkozni a kosárlabdával és hihetetlen szorgalommal sikerült feltornázniuk magukat az NBA elitjébe, de van-e tovább? A Hoiberg rendszer alatt a védekezése és a dobásai is visszaestek. Valamint az olimpián is alulmúlta önmagát mindössze 45 pontot sikerült összekaparnia 8 mérkőzésen 33 FG% és 22 3P%-os hatékonysággal. Az is kérdéses, hogy végigbírja-e a 82 meccses alapszakaszt mivel a sérülékenyebb játékosok közé tartozik. Nem kizárt, hogy őt is utoléri a legtöbbet fejlődött játékosok átka. 

 

Mondd ami fáj: 

       Végleg véget ért egy korszak Chicagoban, amely sose tudta realizálni azt a potenciált amit magában hordozott. Még rosszabb, hogy ezek a nyári szerződések az egy helyben toporgást biztosítják nem pedig az előrelépést. 2 évvel tovább maradnak irrelevánsak a ligában. Elvileg a Kings jön nekik egy első körös draft joggal ami jó eséllyel el fog úszni, hiszen az első 10 választott védett lesz...

 

       Összefoglalva támadásbeli, védekezésbeli aggályokat vet fel a játékosállomány, dobáshatékonyságukat kintről és a periméterről is mélyen átlag alattinak várom, vitatom Hoiberg rátermettségét és a GM csapatépítési elképzeléseit is működésképtelennek találom. Ez a banda akár már a trade deadline előtt keresztül mehet egy komolyabb válságon és mindazzal, ami egy válsággal együtt járhat: edzői kirúgás, cserék (már ha képesek nyélbe ütni valami értelmes üzletet), személyi konfliktusok.

 

Tippelt győzelmek száma: 35-38

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr2311828679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása