ZSEBPASSZ

Bombaformában rajtoltak a sztárok az NBA-ben

Az 1. hét összefoglalója

2016. október 31. - HeiseNBArg

 

westbrook_i_m_the_robot.jpg

 

Az NBA szezon első hete a sztárok csillogásáról szólt. Westbrook és Davis terminátor módba kapcsolt,a Warriors gyorsan maga mögött hagyta a szezonnyitón történteket, Leonard a Spurs élére állt, a Cavs pedig bajnokhoz méltó módon gyűjti a győzelmeket. Összeszedtem az első hét legnagyobb teljesítményeit és a hozzátartozó videókat, valamint rövid értekezést tartottam azokról a csapatokról akik még makulátlan mérleggel rendelkeznek.

 

5 legkiemelkedőbb egyéni teljesítmény:

 

Nagy kihívást jelentett kiválasztani az első hét legnagyobb egyéni produkcióit, kénytelen voltam lehagyni a listáról Lillard 39 pont 6 gólpassz 9 lepattanós performanszát, DeRozan 40 pontját, James tripla dupláját és Leonard Golden State elleni 35 pontos csillogását. Két srác különösen megnehezítette a dolgomat, ha ezt így folytatják kénytelen leszek külön listát készíteni nekik.

 

5. James Harden: 37 perc alatt, 34 pont, 17 gólpassz, 8 lepattanó, 9/19 mezőnyből (47%)

Szezonkezdet előtt "Szakáll" egykori edzője Kevin Mchale kételyeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy volt játékosa képes irányítóként játszani, Harden csattanós válaszként karriercsúcsot jelentő 17 gólpasszt osztott ki a Lakers ellen. Szépséghibája a történetnek, hogy 7 eladott labdát is sikerült "kiosztania", illetve azóta már összesen 19x herdálta el a játékszert  remek egyéni teljesítményét tovább árnyalja, hogy a Rockets 120-114-re kikapott Los Angelesben.

4Russell Westbrook: 34 perc alatt, 33 pont, 12 lepattanó, 16 gólpassz, 11/21 mezőnyből (52 FG%)

Érdemes figyelemmel követni Westbrook idei teljesítményét mert úgy néz ki történelmi szezonja lesz. Az NBA első számú tripla-dupla gyárosa továbbra sem kegyelmez most a Lakers volt az áldozata. Mindössze 34 perc alatt mutatta fel sorozatban 2. karrierjének 39. tripla dupláját.

 

3. Anthony Davis: 40 perc alatt,  45 pont, 3 gólpassz, 17 lepattanó, 2 labdalopás, 2 blokk, 17/31 (55FG%

"Szemöldök" a  "Szupercsapat" ellen is megcsillogtatta tehetségét mindhiába... a mérkőzés után egyből felröppentek a  mémek pletykák:

nba_meme_elso_2_het.jpg

(Jövőre csatlakozz hozzánk ha Lebron és a Cavs legyőz minket)

 

 

2. Russell Westbrook 45 perc alatt, 51 pont,  10 gólpassz, 13 lepattanó,  2 labdalopás, 17/44 (39 FG%)

 A lista Westbrook és Davis egyéni párbajává fajult. Az irányító több, mint 42 év után szerzett 50-10-10-es mutatót. Erőfeszítései pedig hazai pályás győzelmet értek a Suns ellen, igaz csak hosszabbításban.

wesbtrook_meem.jpg

( Mikor rájössz, hogy te vagy az első játékos aki 50-10-10-et szerzett 1974 óta)

 

 

1. Anthony Davis: 41 perc alatt, 50 pont, 5 gólpassz, 16 lepattanó, 7 labdalopás, 4 blokk, 17/34  (50FG%) 

Davis brutális számokat hozott a Denver ellen. Mindössze 1 blokkra volt attól, hogy 5 egységig jusson mind az 5 fő statisztikai mutatóban.A régi közhely újra igaznak bizonyult: egy fecske nem csinál nyarat, 3 mérkőzés után továbbra is nyeretlen a Pelicans, Tyreke Evans pedig csak december közepére várható.

anthony_davis_50_point_meme.png

 (Próbálok rájönni hogyan veszíthetett Anthony Davis  50 pont 16 lepattanó, 5 gólpassz, 7 labdalopás, 4 blokk-os mutatóval)

 

 

Kitekintés a veretlen csapatokra:

 

 

Cleveland 3-0: A Cavaliersnek van a legtöbb esélye, hogy legtovább megőrizze veretlenségét. Jameséknek november közepéig nem lesz back to back mérkőzésük és ez idő alatt mindössze 2 idegenbeli találkozót játszanak. 

heti menü: Houston,Boston,Phialdelphia idegenben

nehéz falatok: Bár a Boston a liga elitjébe tartozik nem hiszem, hogy egy Chicago elleni rangadó után másnap idegenben a "lovagok" ellen is 100%-ot tudnak teljesíteni. A címvédő leginkább a Houston ellen izzadhat meg, de csak akkor ha Harden még önmagához képest is extrát hoz.  A Philadephia papíron csuklógyakorlatnak számít.

 

 

Atlanta 2-0: Magabiztosan behúzták a Wizards és 76ers elleni kötelezőket. Howardot még nem sikerült megfelelően integrálni a Hawks támadójátékába, de védekezésben nagy haszna volt Wallék ellen. 

heti menü: Sacramento, Lakers, Washington idegenben, Houston

nehéz falatok: A hét második fele húzósnak ígérkezik. 4 nap alatt vívnak 3 összecsapást, leginkább a Houston elleni hazai pályás fellépésükről gondolom, hogy elfogják pottyantani mivel  közvetlen Washingtonból hazautazva kell szerepelniük miközben a Houston 3 nap pihenővel készülhet a találkozóra. 

 

 

Chicago 2-0: Két komoly riválist fektetett két vállra, viszont zárójelben érdemes megjegyezni mindkét gárda back to back-et vívott ellenük és mindkétszer Chicagoban. Hogy milyen valójában a Bulls igazi arca akkor tudhatjuk meg mikor kimozdulnak a United Centerből.

heti menü: Brooklyn (i),Boston (i), Knicks, Indiana (i)

nehéz falatok: Egymás után a Boston, Knicks és a Pacers kemény diónak számít, leginkább az Indiana ellen fogyhatnak el ha előtte lévő nap a Knicks kiégeti a zsírjukat (de azért a Boston revansvágyát se becsüljük le)

 

 

Spurs 4-0: Egy bombameglepetéssel kezdték a szezont majd magabiztosan 3 győzelemmel folytatták Leonard MVP számokat hozott, pontátlaga 28 feletti. Duncan és Diaw hiánya egyenlőre nem érződik.

heti menü:  Utah, Utah (i), Clippers

nehéz falatok: Clippers elleni hazai találkozójuk igazi rangadónak ígérkezik.

 

 

Thunder 3-0: Az OKC egy újabb brutális Russell teljesítménnyel már 3 meccses győzelmi sorozatot tudhat magáénak. Némileg, elvesz a sikerek értékéből , hogy a liga gyengébbik csapatait kényszerítette térdre. A héten a Clippers és a Warrrors fogadja őket egymást követő napokon."Mission Impossible" kategóriába tartozik mindkét  összecsapást elhozni, egy biztos a jövőhét nagy találkozója a Westbrook-Durant "face off lesz.

heti menü: Clippers (i),Warriors (i),Timberwolves

Nehéz falatok: Clippers, Warriors 

Nyeretlen gárdák: 76ers,Wizards,Magic, Mavericks (!) ,Pelicans, Suns, Timbervolwes

 

A hét legnehezebb menetrendje: A Utah Jazznek nem volt elég, hogy Hayward lesérült és Favors csak korlátozottan használható kedden látogatóba mennek San Antonioba, hogy aztán másnap hazai pályán a Dallast fogadhassák. Pénteken újra Spurs lesz terítéken ezúttal otthoni környezetben majd a hetet az MSG-ben Rose-ék ellen zárják. Úgy tűnik Quin Snyder együttese tovább folytatja a hagyományokat és beragadnak a rajtnál.

 

rose_serules.jpg

(Mikor már egy hete nem voltál sérült)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr211915415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása