ZSEBPASSZ

Készüljünk az NBA-karácsonyra

2016. december 19. - HeiseNBArg

 

A karácsony a szeretetről, a családról és a normális időpontban megtekinthető NBA mérkőzésekről szól. A Sport 1 december 25-én (vasárnap) két meccset fog leadni, először 20:30-tól a Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers találkozó majd 23 órától a Chicago Bulls-San Antonio Spurs összecsapása lesz terítéken.



Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers

 

 

Az alapszakasz legnagyobb érdeklődéssel várt ütközete. A júniusi döntőben drámai fordulatok között nyerte meg a párharcot a Cavaliers, ebben a szezonban pedig a 80-as évek Lakers-Celtics rivalizálás óta először fordulhat elő, hogy két csapat sorozatban 3 döntőt vív meg egymással. Illusztris társaság fog egymással megmérkőzni ugyanis az utóbbi 5 év három MVP-je fog egyszerre pályára lépni rajtuk kívül pedig olyan All-NBA csapatokba választott játékosok is jelen lesznek mint Love,Irving,Green és Klay Thompson.

Mire érdemes figyelni?

Durant-James párharc

2010 óta a liga egyik liga legizgalmasabb matchupja a Durant-James párharc. Mindössze egy döntőt vívtak egymás ellen, de az utóbbi 6 év MVP szavazásain mindketten top 5-ben végeztek  (kivéve 2015-öt mikor Durant sérülése miatt csupán 28 mérkőzésen tudott játszani), 2012 és 2014 között pedig közülük került ki az végső győztes. Durant idei átigazolása Oaklandbe hasonlóan nagy port kavart, mint James 2010-es Miamiba költözése.

Az egyik legemlékezetesebb ütközetük:

Curry-James rivalizálás:

Ki a világ legjobb játékosa Curry vagy James? Előző idényben többször tették fel ezt a kérdést. James sorozatban hatodszorra lett keleti bajnok míg Curry pontkirályi és MVP címet nyert, a Golden State pedig minden idők legjobb alapszakaszát produkálta, aztán jött a Finals és lezárta a vitát. Az elmúlt két év MVP-je másodjára sem alkotott maradandót a döntőben, míg James heroikus küzdelemben megszerezte Clevelandnek a hőn áhított bajnoki címet. Lebron 5+1 Curryn bemutatott blokkal jelezte, hogy még nem jött el a trónfosztás ideje. 

Green-James párharc:

Draymond Greenről nem titok, hogy szereti provokálni az ellenfeleit. Az utóbbi években többször került összetűzésbe Lebron Jamesszel. (Állítólag a pályán kívül jól kijönnek egymással,állítólag...)

Draymond Green 2010-ben twitteren "kritizálta" LBJ-t: 

 

Draymond Green a 2015-ben megnyert döntő után (kissé ittasan):

 

 A legutóbbi döntőben a királyi ékszerek megpaskolásáért kapott 1 meccses eltiltást:

 

Tipp:

Warriors siker. A Warriorsnak sokkal fontosabb ez a meccs mint a címvédőnek. Ha most kikapnak akkor rájátszással együtt sorozatban negyedszerre veszítenek a Cavs ellen és ezt nem engedhetik meg maguknak. Így is egész idényben rajtuk gúnyolódott a publikum és ha most megújulva Duranttel is felsülnek az igazán kínos lesz. Pont ezért az extra motiváció miatt GSW sikerre számítok. 

warriors-cleveland_christmas.jpg

 

 

Chicago Bulls-San Antonio Spurs

 

Messziről sem olyan jelentős randevú mint a Warriors-Cavs, de ettől még jó meccs lehet belőle. Két hete már találkoztak egymással és akkor a Bulls diadalmaskodott 4 ponttal. Persze ehhez az is kellett, hogy a Spurs mindössze 5 büntetőt kapjon míg a Chicago 27-et, ráadásul a texasiak mezőnyből sem voltak hatékonyak (40 FG%).

Amire érdemes figyelni:

A Bulls tripladobása. Realizálódni látszódnak a szezon előtti vészjóslatok. A Bulls teljesen utolsó nem csak dobott hárompontosok számában, de triplahatékonyságban is. Hogy mennyire? A Chicago meccsenként mindössze 5,9 hármast értékesít 30,3%-al a második legkevesebb kinti dobást értékesítő csapat a Detroit meccsenkénti 7,4 triplával és a második legrosszabb hatékonysággal rendelkező együttes a Memphis Grizzlies 32,2%-al. 

Tipp:

Spurs siker. Ugyan karácsonykor nem szokta magát túlhajtani a San Antonio de nehéz elképzelni hogyan tudják őket triplák nélkül megverni 2x egy éven belül. Az sem Butlerék malmára hajtja a vizet, hogy Taj Gibson sérüléssel bajlódik.

 

A hét legkiemelkedőbb teljesítményei:

 

5. Bradley Beal 38 perc alatt 41 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz, 1 labdalopás, mezőnyből 13/23 57 FG%

Beal sorozatban 6. mérkőzésén érte el a 20 pontos határt melyből a Wizards 5-öt meg is nyert ezzel visszaverekedték magukat a playoff helyekért való küzdelembe.

4. Damian Lillard 37 perc alatt 40 pont, 3 lepattanó, 10 gólpassz, mezőnyből 13/22 59 FG%

A Portland idei 17 idegenbeli találkozójából csupán 5-öt nyert meg és a liga legrosszabb védelmével rendelkezik. 

3. Karl-Anthony Towns 42 perc 41 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz, 1 blokk, mezőnyből 15/28 54 FG%

A Wovesnak kis híján sikerült megtörnie a Houston győzelmi sorozatát, de végül szokásukhoz híven a második félidőben elveszítették az összecsapást. 

2. James Harden 38 perc alatt 36 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz, 2 labdalopás, mezőnyből 12/27 44 FG%

Hardennek eddig brutális hónapja van 25,8 pontot 9,3 lepattanót és 11,6 gólpasszt átlagol miközben a Rockets minden meccsét megnyerte decemberben

1. Russell Westbrook 34 perc alatt 25 pont, 11 lepattanó, 22 gólpassz, 2 labdalopás, 1 blokk, mezőnyből 9/17 53 FG%

Russ a Suns ellen dominálta a játékot és szerezte meg karrierjének 50. tripla-dupláját

A hét nyertesei:

 

San Antonio Spurs 4-0: Popovich gárdája kihasználta a könnyű menetrend adta lehetőségeket és behúzta a Nets,Suns,Pelicans elleni kötelezőket. A Spursnek kifejezetten könnyű volt az első másfél hónapja, számukra most kezd érdekessé válni a szezon.

Heti menü: Houston (idegen), Clippers (idegen), Portland (idegen), Chicago

Nehéz falatok: Kőkemény hét elé néznek Leonardék. A Houston és a Clippers idén már győzedelmeskedett San Antonióban és most hazai környezetben is bebizonyíthatják, hogy komoly riválisaik a texasi csapatnak. Portlandben mindig megizzadnak az ellenfelek a SAS pedig back to back-et fog játszani Lillardék ellen.

Utah Jazz 4-0: Úgy tűnik "idén" végre átszakad a gát és ott lesznek a rájátszásban. Utolsó 10 találkozójukból 8-at elhoztak.

Heti menü: Golden State (idegen), Sacramento, Toronto

Nehéz falatok: 4 nap alatt 3 meccs sosem könnyű, de az otthon töltött karácsonyért cserébe gondolom nem fognak panaszkodni. Nem mondok újat azzal, hogy Oaklandbe veszíteni járnak a csapatok, a Sacramento elleni hazai kötelezőnek számít, viszont a Raptors ellen igazi rangadó várható. 

Houston Rockets 3-0: 10 meccses győzelmi sorozatban a Rockets. Harden MVP formában, Eric Gordon pedig jó úton halad ahhoz, hogy az év cserejátékosának válasszák.

Heti menü: San Antonio, Phoenix (idegen),  Memphis (idegen),

Nehéz falatok: A Spursszel már kétszer összecsaptak. Az első mérkőzést Houston nyerte San Antonioban 2 ponttal majd 3 nappal később Leonardék visszavágtak idegenben egy 6 pontos győzelemmel. A harmadik ütközetükön ismét izgalmas végjátékra számíthatunk.

A hét vesztesei:

 

Chicago Bulls 0-3: Novemberi 4 meccses győzelmi sorozatuk óta mindössze 5 mérkőzést nyertek a 14-ből.

Heti menü: Detroit, Washington, Charlotte (idegen), San Antonio (idegen), 

Nehéz falatok: Triplák nélkül nehéz lesz San Antonioban nyerni.

New York Knicks 0-3: Rose nélkül nem megy. 

Heti menü: Indiana, Orlando, Boston

Nehéz falatok: Szabad a rablás. Amíg Rose nem tér vissza addig a Knicks a liga legrosszabb együttesei közé tartozik. A Pacersnek és a Celticsnek illene kihasználni a lehetőséget a Gardenből való meccslopásra. Persze ha az ex-MVP időközben felépül akkor más a leányzó fekvése.

A hét legnehezebb menetrendje: A Spursé.

Az múlt hét legnehezebb menetrendjének kimenetele: A Pelicans 1-3-ra hozta le a Warriors,Pacers,Houston,San Antonio négyest.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr8512056963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása