ZSEBPASSZ

December a Szakállról szólt

2017. január 05. - HeiseNBArg

 

 

ZSEBPASSZ hónap játékosai:

 

Nyugaton:

James Harden (átlagok: 28.3 pont, 12 gólpassz, 9.1 lepattanó, 1.5 labdalopás, 0.4 blokk, 45 FG%, 36 3P%)

Nagy verseny folyt a hónap játékosa címért Harden és Westbrook között, amit végül "Szakáll" nyert meg. Mellette szólt, hogy a Houston hozta december legjobb mérlegét 17 meccsen mindössze 2x kapituláltak, valamint az év utolsó napján Harden történelmi teljesítményt nyújtott a Knicks ellen, ő lett az első játékos aki egyszerre hozott 50 pont 15 lepattanó és 15 gólpassz feletti mérkőzést.

 

Keleten: 

Lebron James (átlagok: 27.9 pont, 7.9 gólpassz, 7.6 lepattanó, 1.7 labdalopás, 0.7 blokk, 52 FG%, 40 3P%)

Bár az NBA hivatalosan John Wallt választotta a hónap játékosának (nem érdemtelenül) a hónap igazi nyertese Keleten Lebron James volt. A számok önmagukért beszélnek ennél rosszabb statokkal is választották már Jamest MVP-nek még édesebb lehetett számára a karácsonyi sikerük a Warriors felett, mely során ismét sikerült Curry és Durant fölé emelkednie. 

 

MVP erősorrend:

 

1. Russell Westbrook ( 30.9 pont, 10.5 gólpassz, 10.4 lepattanó, 1.3 labdalopás, 0.3 blokk, 43 FG%, 33 3P%)

Westbrookot jelenleg a tripla-dupla átlaga tartja az első helyen, bár meg kell jegyezni Oscar Robertsont tripla-dupla átlaga ellenére sem választották MVP-nek (legalábbis nem abban az évben). Ahhoz, hogy Russell beizmozza ezt az elismerést ahhoz szükség lenne arra, hogy a Thunder pályaelőnyös helyen jusson a playoffba. 

2. James Harden ( 28.4 pont, 11.9 gólpassz, 8.2 lepattanó, 1.4 labdalopás, 0.3 blokk, 45 FG%, 36 3P%)

Mennnyire lesz szexi választás a szavazók körében? Egyszer már megelőzte őt a gyengébb egyéni szezont futó Stephen Curry, aminek legfőbb oka a Warriors kiváló szezonja volt, idén Westbrook mutatóin tátja száját az NBA publikum és Lebron James lobbiereje is számottevő egy ilyen szavazáson. 

3. Lebron James ( 25.6 pont, 8.6 gólpassz, 7.8 lepattanó, 1.4 labdalopás, 0.6 blokk, 51 FG%, 37 3P%)

Mióta visszatért Clevelandbe összesen 22 mérkőzésről hiányzott és ebből mindössze 4-et tudott megnyerni a Cavs, ez a mutató jól bizonyítja hogy mennyire fontos szerepe van a "Királynak" a csapata sikereiben. 

4. John Wall (23.5 pont, 10 gólpassz, 4.5 lepattanó, 2.3 labdalopás, 0.6 blokk, 47 FG%, 33 3P%)

Nagy hónapja volt Wallnak. A Wizards 10-5-ös mérleget hozott a decemberben és visszaverekedte magát a playoff helyekért folytatott küzdelmekbe. Hosszútávon azonban nem valószínű, hogy ezt a 4. helyet megfogja tartani.

5. Kevin Durant (25.7 pont, 4.7 gólpassz, 8.7 lepattanó, 1.1 labdalopás, 1.5 blokk 54 FG%, 39 3P%)

Durant MVP részvényei jócskán veszítettek az értükékükből, a nagy meccseken (Houston,Clippers,Cleveland elleni rangadók) nem tudott maradandót alkotni és a mezőnyhatékonysága is jóval visszaesett az előző hónaphoz képest (57-ről 50%-ra) 

Futottak még: Isaiah Thomas, Giannis Antetokounmpo, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, DeMar DeRozan 

 

A csapatok erősorrendje a hónapban:

 

Houston Rockets (15-2): D' Antoniról nem csak az derült ki, hogy sokkal jobban néz ki bajusz nélkül hanem az is, hogy nem véletlenül tartják az NBA "offensive mastermind-jának". Houstonban működik a tavaly oly kényes csapatkémia és jó úton haladnak afelé, hogy megbontsák a Warriors-Spurs hegemóniát Nyugaton. 

San Antonio Spurs (12-2): Nincs új a nap alatt. Popovichnak lassan 20 éve tökéletesen működik a receptje arra vonatkozóan, hogyan kell egy csapatot menedzselni az alapszakaszban. A playoffban viszont lesz mit bizonyítaniuk, de arról majd később...

Golden State Warriors (13-3): Lassan már senkit nem érdekel az, hogy a Warriors hány győzelmet szerez az alapszakasz során ha a Clevelandet nem tudják megverni. A karácsonyi vereségük hatalmas blama volt, annak ellenére, hogy rendesen lejtett a clevelandi hazai pálya (Green 2 jogtalan faultja az első két percben, James magyar vándora a gyűrűn, fölösleges videóbírózás, Jefferson faultja Duranttel szemben) ezzel együtt a kifogásokra már nem igazán vevő a közvélemény. Legközelebb január 16-án találkozik a két tavalyi döntős Oaklandben. 

Cleveland Cavaliers (12-4): Irving ismét bebizonyította, hogy a liga egyik legfélelmetesebb clutch játékosa. A Cavs pedig ráült a keleti első helyre. 

Toronto Raptors (10-4): Eddig 7 mérkőzésük volt a Warriors,Cavaliers, Spurs,Clippers négyessel szemben és egy találkozót sem tudtak elhozni...

 

December legszebb zsákolásai:

 

10. Gordon úgy döntött, hogy nem csak olyan "parasztosan" értékesíti az alley-oop-ot hanem ad neki egy csavart 

 

9. Simmons brutális erejű alley-oopja

 

8. Hayward ezzel az emelkedéssel mindenkit meglepett, de legfőképpen Randle-t

 

7. Tisztességes kétkezes 360 a volt a zsákolóbajnoktól

 

6. Terrence Ross idén már elbaltázott egy szélmalmot, de úgy tűnik ez nem vette el a kedvét az újabb mutatványtól

 

5. Brutális karácsonyi zsákolás clutch szituációban Durant és Green között faulttal együtt 

 

4. A 24 éves újonc egy hatalmas töméssel lepte meg Lebron Jamest

 

 3. Ez az ember a tavalyi nagydöntő után visszaakart vonulni... 

 

2. Oladipo Howardot tette fel a poszterre 

 

1. Larry Nance Junior talán a szezon zsákolását követte el 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr2712098029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása