ZSEBPASSZ

Az NBA top 10 zsákolója

avagy kiktől várjuk az évad legnagyobb töméseit

2016. október 25. - HeiseNBArg

       Szerda hajnalban kezdődik az NBA új idénye, ennek örömére összeválogattam a játék egyik legszebb elemének jelenleg legjobb művelőit és legjobb húzásaikat. Ugyan szubjektív listáról van szó  igénybe vettem objektív mérőszámokat is. A draftexpress.com-ról összegyűjtöttem az illetékesek újonc éveiben mért fizikai paramétereit, illetve a basketball-reference.com-ról összeszedtem ki milyen sűrűn gyakorolja ezt a "művészeti ágat". A rangsorolásánál figyelembe vettem a súlypontemelkedést, kreativitást, agresszivitást, zsákolások erejét és gyakoriságát valamint azt is, hogy ki képes a védőit leghatékonyabban áthúzni, leütközni meccsszituációban. 

 

10. Larry Nance Jr.

magasság: 206 cm

súlypontemelkedés: 95 cm

zsákolások karrierje során: 53

előző szezonban: 53

Az ifjabb Larry Nance bődületes húzásaival öregbíti tovább a családi hírnevet. Ő is szándékozni indul a jövő évi New Orleans-i zsákolóversenyen akárcsak az apja 33 évvel ezelőtt...  

 

larry_nance_on_ezeli_2.jpg

 

 

9. Giannis Antetokounmpo

magasság: 211 cm

súlypontemelkedés: 90cm

zsákolások karrierje során: 297

előző szezonban: 141

Antetokounmpoban a magasság és a mozgékonyság félelmetes kombinációja vegyül, a liga egyik leghosszabb karokkal rendelkező játékosa. A Bucks közzé tette ahogy súlypontemelkedés mérésnél eléri a 370 centis magasságot. A 2015-2016-os idényben a 6. legtöbb zsákolást mutatta be.

giannis-antetokounmpo-dunk-video-bucks-knicks.jpg

 

8. Aaron Gordon

magasság: 206 cm

súlypontemelkedés: 98 cm

zsákolások karrierje során: 94

előző szezonban: 72

Az idei zsákolóverseny runner-upja tekintélyes teljesítményt tett le Torontoban, sokan úgy gondolták neki kellett volna a végső győztesnek lenni.  A következő szezonban több játékidővel még jobban megcsillogtathatja akrobatikus képességeit.


aaron-gordon-windmill_2.jpg

 

7. DeMar DeRozan

magasság: 201 cm

súlypontemelkedés: 97 cm

zsákolások karrierje során: 301 

előző szezonban:36 

Az NBA.com szerint  a 2015-2016-os szezon legnagyobb tömését ő követte el, íme:

derozan_dunk_on_gobert.jpg

 

6. Zach LaVine

magasság: 196 cm

súlypontemelkedés: 116 cm

zsákolások karrierje során: 91

előző szezonban: 52

 

A 2x-es címvédő zsákolóbajnokot szintén nem lehetett lehagyni a listáról, aki az NBA legnagyobb súlypontemelkedésével rendelkezik.

zach_lavine_dunk_vs_hornets_getty_2.jpg

 

5. Andrew Wiggins

magasság: 203 cm

súlypontemelkedés: 111 cm

zsákolások karrierje során: 163

előző szezonban: 84

Wiggins számára a követekező szezon lehet az áttörés. Az ESPN szerint 111 centis emelkedéssel rendelkezik. Úgy tűnik Lebron James után ő lesz a másik "skywalker" aki soha se fog szerepelni az NBA Slam Dunk Contest-jén, távolmaradásnak az oka, hogy a 2013-as középiskolai McDonald's zsákolóversenyt elveszítette, érzése szerint jogtalanul.

 

wiggins_dunk_over_asik.jpg 

4. Blake Griffin

magasság: 208 cm

max. súlypontemelkedés: 90 cm

zsákolások karrierje során: 904

előző szezonban: 36

 

Ezt a listát 3 éve biztosan Griffin nyerte volna, viszont sérülései után már nem támadja olyan hévvel a gyűrűt mint régen és inkább középtávoli dobásaira koncentrál, ezzel együtt még mindig képes bárkit feltenni a poszterre.

griffin_over_perkins.jpg

3. Russell Westbrook

magasság: 190 cm

súlypontemelkedés: 92 cm

zsákolások karrierje során : 375

előző szezonban: 69

 Minden idők legatletikusabb irányítója. Még a fénykorát élő Derrick Rose is csak 32 zsákolásig jutott legjobb szezonjában, Russ ezt megduplázta. Westbrook saját bevállása szerint 18 éves koráig nem tudott zsákolni, akkor egy nyár alatt 10 centit nőtt és a gyűrűk felnyögtek. Minden jel arra utal, hogy magasabbra ugrik annál amit újonc korában mutatott a draft előtti felmérésen.

westbrook_dunk_vs_kings_2.jpg

 

2. DeAndre Jordan

magasság: 211

súlypontemelkedés: 77 cm

zsákolások karrierje során: 1355

előző szezonban szezon: 227

Már 3. éve vezeti a zsákolások számát a ligában.  Róla is elmondható, hogy a draft felméréseken nyújtott teljesítményét mára jóval meghaladja. 

 

deandre_dunk_on_knight.jpg

1. Lebron James

magasság: 203 cm

súlypontemelkedés: 111 cm  

zsákolások karrierje során: 1472

előző szezonban: 111

Lebron James talán már nem lenne képes megnyerni egy zsákolóversenyt Gordonnal vagy Zach LaVine-nel szemben, viszont meccs szituációban évek óta a legfélelmetesebb befejező ember. Súlypontja az utóbbi években 5-6 centivel megkopott, de még mindig 1 méter fölötti. Idei playoffban 21 találkozón tömött 43-at amivel vezette a rájátszás mezőnyét.  Nála volt a legnehezebb kedvenc zsákolást választani ezért a legaktuálisabbat választottam az idei döntőből:

 

nba-finals-lebron-james-cleveland-cavaliers-golden-state-warriors-game-3-video.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr7911831841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása