ZSEBPASSZ

Négy merész jóslat a 2016-2017-es NBA szezonra 4. rész

Nem a Warriors lesz a bajnok.

2016. október 23. - HeiseNBArg

       Ők a legesélyesebbek, nekik van a legjobb keretük, sőt még azzal sem vitatkoznék, hogy ők nyerik az alapszakaszt, de azért van pár érvem ellenük. Idén újra bebizonyosodott, hogy az NBA nem 100m-es sprint hanem egy 42 kilóméteres marathon. Hiába volt csupán 9 vereségük az alapszakaszban a playoffban 24 meccs alatt ugyanannyi találkozót buktak el ezzel örökre bevésték a köztudatba, hogy az igazi kérdések júniusban dőlnek el.

 

irving_and_curry_zsebpassz.jpg

Milyen gyorsan tudnak összeállni?

 

      Bár a "death lineup" nagy része megmaradt a társaság fele kicserélődött. Barnes és Bogut elment Dallasba, Ezeli Protlandbe, Barbosa Phoenixbe, Speights Los Angelesbe. A lényegesebb nevek közül megszerezték Durantet, Westet, Pachuliát és Mcgee-t. Ez a banda együtt nőtt és fejlődött. Mark Jackson óta folyamatosan csiszolódtak odáig, hogy a végén már csukott szemmel is tudták ki merre mozog. Képesek lesznek ilyen gyorsan integrálni az új szerzeményeket?


Mennyit áldoznak fel a sztárok a saját játékukból?

 

     Durant egy olyan gárdából jön melyben faék egyszerűségű volt a csapatjáték. Még sehol sem láttam, hogy KD feladja a dobásszámát. Sem az OKC-ben, sem a TEAM USA-ben de még az all-star gálákon is tisztességesen vállalkozik. Lejjebb fog adni a próbálkozásaiból Curry és Klay Thompson kedvéért? Harrison Barnes bár egy szerényebb képességű SF olyan szempontból jobban beleillett Kerr rendszerébe, hogy nem volt labdaigényes mindössze 8-10 dobással beérte és el tudta fogadni a kiegészítő ember szerepét. Ha ránézek erre a kezdőötösre az az érzésem, hogy két labdát kéne bedobni a pályára ahhoz hogy tökéletesen működjenek.

 

Centerkérdés:

 

     Bogut távozásával a védelem egyik alappillére esett ki. Ugyan nem töltött sok időt a pályán, de azt a 20 perces játékidőt maximálisan kihasználta.Meccsenként 7 pattanót és 1,6 blokkot osztott ki  illetve védővel a háta mögött is ügyesen mozgott jó zárásokat adott ami lelassult játéknál kifejezetten hasznos volt.  Az ő kiesése volt az egyik oka a Warriors összeroppanásának a döntőben. Mennyire tudják pótolni? Pachulia messze nem annyira jó védő mint az ausztrál, Mcgee karrierjének a csúcspontja az első másfél éve volt Denverben, azóta folyamatosan sérülésekkel szenved mindössze 62 meccsen szerepelt az utóbbi 3 évben. Varejaoról hervasztó véleményem van a döntő után: folyamatosan dobálta magát, minden egyes megmozdulásnál faultot akart kiharcolni ami teljesen méltatlan a Finals és a playoff szelleméhez. Az idei frissen draftolt centerük Damien Jones pedig sérülésből próbál feltápászkodni.

 

Történelem:

 

     A szupercsapatok nem szoktak összeállásuk első évében bajnoki címet nyerni, jó pár ilyen együttes csúnyán pofára esett a playoffban. Jó példa a Pippen-Barkley-Olajuwon féle Houston amely sose jutott túl az első körön…Az O’Neal-Bryant-Malone-Payton-féle Lakers ugyan eljutott a döntőig de ott hatalmasat égtek, a Heat hasonlóképp járt 2011-ben és legutóbb a James-Irving-Love triónak sem sikerült elsőre felérnie a csúcsra.  Egyedül a 2008-as Boston volt képes egyből bajnokságot nyerni igen csak viszontagságos úton minden idők legtöbb playoff mérkőzésével. Tehát a múlt tendenciái azt mutatják, hogy még a szupercsapatok esetében is rögös az út a Larry O’Brien trófeáig.

 

 

A fő rivális a Cleveland:

 

     Jó esély van rá, hogy megkapjuk a harmadik Cavs-Warriors döntőt. Mivel a Golden State legnagyobb nyugati ellenfelétől elcsábította szupersztárját és a Spurs amellett hogy egy évvel tovább öregedett elveszítette Duncan-t és Diaw-t így ha a sérülések nem szólnak közbe akkor nincs igazi kihívójuk Nyugaton. Keleten még mindig nincs olyan játékosállománnyal rendelkező alakulat amely felvehetné a versenyt a címvédővel. Míg a GSW-nél nagyobb változások történtek a nyáron addig a Cavs kerete gyakorlatilag sértetlen maradt bár lelépett Dellavedova, Mozgov és Williams sok vizet nem zavartak a Finalsben.  Most van az az időszak a Clevelandnél amikor minden összeállt. Végre megvan a megfelelő edzőjük, Kevin Love és Irving is egészséges. Emlékezhetünk, hogy tavaly Irving kihagyta a szezon első felét a térdkalács törése miatt Love pedig a vállműtétéből lábadozva vágott neki a 82 meccses mókuskeréknek és idény közben is többször bajlódott a csuklójával. Frye csupán februárban érkezett Clevelandbe ahhoz képest hamar beilleszkedett és egy bajnoki cím után talán még komfortosabban fog mozogni a pályán , McRae ígéretes fiatalnak tűnik, Smith-szel pedig nagy nehezen de végül hosszabbítottak. Mióta James visszatért Clevelandbe talán a legnyugisabb alapszakasz elé néznek a "lovagok" melyből rengeteget profitálhatnak. Emlékezhetünk Miamiban is a 3. évükben működtek leggördülékenyebben a dolgok. 


Ha a két gárdát összehasonlítom akkor úgy gondolom jelenleg a Cleveland a fő esélyese a 2016-2017-es szezonnak. Nincs rajtuk nyomás, összeszokottak, edzőkérdés megoldva, nem estek át nagy átalakításon.Valljuk be a Warriorsra bár mindenki nagyon kíváncsi a szurkolók és a szakértők többsége a bukásukért szorít, a liga érdekeinek is kedvezne ha első évükben még gyűrű nélkül maradnának és ne becsüljük alá a liga érdekérvényesítő képességét...

lebron_and_durant_hero-villain_stuff_zsebpassz.jpg


Warriors várt győzelmeinek száma: 62-66

Cavaliers várt győzelmeinek száma: 57-60

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr8011830869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása