ZSEBPASSZ

Veszélyben a 73-9?

2016. november 28. - HeiseNBArg

A hét fontosabb témái:

 

Warriors diadalmenete:

Kezdenek beigazolódni azok a félelmek, melyek felmerültek Durant Oaklandbe igazolása kapcsán, a Golden State dominálja a ligát. Egymás után 11 találkozót nyertek melyeken átlagosan 19 ponttal verték ellenfeleiket, ehhez képest a Spurs 9 meccses győzelmi sorozata során mindössze 7 ponttal múlta felül vetélytársait. A diadalmenet alatt  Klay thompson, Durant és Curry együtt 77,5 pontot átlagoltak úgy hogy mindegyikük dobószázaléka 52% felett volt mezőnyből és 43% felett hárompontosból . Szériájuk még tovább duzzadhat hiszen következő 4 meccsüket hazai környezetben játsszák back to back-mentesen olyan csapatok ellen mint a Houston, Atlanta, Suns és az idegenben gyengén muzsikáló Indiana. Igazi kihívással csupán december 7-én néznek szembe amikor az 5 meccses idegenbeli túrájuk kezdetén a Clippers fogadja őket Los Angelesben. Ha Duranték továbbra is ilyen tempóban menetelnek idén is megközelíthetik a 70 győzelmes mérleget.

A szezon eddigi legbrutálisabb erődemonstrációját követték el a Lakers ellen:

 

 

Embiid tündöklése:

Joel Embiidre megérte várni, a center szezonja felülmúl minden képzeletet. Hiába tartják minden összecsapáson 25 perces limiten The Process 18,2 pontot 7,6 lepattanót és 2,4 blokkot átlagol meccsenként. Legelképesztőbb mutatói a triplakísérleteihez kötődnek eddig  30 dobásból 15-öt értékesített  ami egészen kiváló egy 213 centis magasembertől. Némileg árnyékolja a képet, hogy hajlamos elszórni a labdákat  meccseként 4x adja el a játékszert, de még így is utcahosszal vezeti a újoncok versenyét. Érhető, hogy sérülései előtt miért rangsorolták magasabb draft pozícióba mint Andrew Wiggins-t.

Reméljük több sérülése már nem lesz erre pedig a Philadelphia orvosi stábja is odafigyel akik a Memphis elleni találkozón nem engedték játszani a hosszabbításban.

 

 Kevin martin visszavonult: 

Talán a fiatalabbak számára meglepő lehet, de K-Mart 5 egymást követő szezonban is 20 pont felett átlagolt, pályafutása legtermékenyebb korszakai a Kinghez és a Rocketshez kötik. Egy vajkezű scorer típusú játékos volt annak ellenére ,hogy dobása küllemre nem tartozott a legszebbek közé...emellett hatékonyan harcolta ki a büntetőket. Karrierje során 12 396 pontot dobott. 12 éves pályafutását többször derékba törték sérülései, ennek köszönhető hogy már 33 évesen bejelentette visszavonulását.

50 pontos karriercsúcsával búcsúzok tőle (23 büntetőt értékesített )

A hét legkiemelkedőbb teljesítményei:

 

5. Giannis Antetokounmpo: 38 perc alatt 20 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz, 5 labdalopás, 3 blokk, 6/13 mezőnyből 46 FG% 

Első tripla dupláját szerezte a nigériai származású görög. Giannis sokoldalú játékával és kitűnő védekezésével érdemelte ki a lista 5. helyét.

 

4. James Harden: 34 perc alatt 38 pont, 10 gólpassz, 2 labdalopás, 1 blokk, 11/22 mezőnyből 50 FG%

Volt mit jóvátennie Hardennek a Toronto ellen elszórt 12 labdája után. 34 perc alatt 38 pont és 10 gólpassz a Portland elleni idegenbeli győzelem során igazán domináns teljesítmény.

3. Kevin Love: 32 perc alatt 40 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 1 labdalopás, 1 blokk 12/20 mezőnyből 60 FG%

Minden idők legtöbb pontját szerezte az első negyedek történetében, és minden idők második legtöbb pontját szerezte egy negyed alatt. Mégis kissé ciki, hogy az első periódusban nyújtott tündöklése után a mérkőzés hátralevő részében mindössze 6 pontig jutott. Ezzel együtt Love idén hozza clevelandi pályafutása legjobb formáját, lepattanózása már minnesotai időszakát idézi, triplából 42% fölött tüzel a gyűrű közeli megoldásai még mindig döcögnek de amit eddig teljesít az már all-star szintnek tekinthető.

 

 

2. Russell Westbrook: 41 perc alatt 36 pont, 12 lepattanó, 18 gólpassz, 9/25 mezőnyből 36 FG%

Ezen a héten sem készülhet lista Westbrook nélkül. Az irányító masszív számokat mutatott fel az OKC denveri sikere során. Szépséghibája a történetnek, hogy 36 pontjához 25 dobásra és 17 büntetőre volt szüksége valamit újfent 7 eladott labda csúfolkodott a neve mellett. Idén már 7. tripla duplájánál jár.

Anthony Davis: 39 perc alatt 45 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz, 2 labdalopás, 1 blokk, 17/27 mezőnyből 63FG%

Diengnek az összecsapás után rémálmai lehettek Davistől. A Pelicans magasemberére nem volt gyógyszere a Timberwolvesnak. Idén már harmadszorra érte el a 45 pontos határt, pontszerzésben és blokkokban vezeti a ligát.

 

 

A hét nyertesei: 

Golden State Warriors 4-0: Utoljára november 4-én veszítettek mérkőzést...

Heti menü: Atlanta, Houston, Phoenix

Nehéz falatok: jelenlegi formájukat elnézve nem tudom elképzelni, hogy veszítenek

Cleveland Cavaliers 3-0: Jamesék tökéletes hetükkel tovább növelték előnyüket üldözőikkel szemben. Úgy tűnik idén sem lesz sok kérdés afelől, hogy az alapszakasz végén ki áll majd Kelet csúcsán.

Heti menü: Milwaukee (idegen), Clippers, Chicago (idegen)

Nehéz falatok: Clippersnek nem ízlik a keleti idegenbeli túra (2-ből semmi), a Brooklyn ellen illene megtörniük a negatív szériát, de nem hiszem hogy a Cavs oroszlánbarlangjában a hullámvölgybe került los angelesiek diadalmaskodnak. A Bulls elleni rangadóiknak mindig nagy presztízsük van és ez most sem lesz másképp. James és Wade először találkoznak mióta utóbbi szülővárosába szerződött. Úgy gondolom végül Butlerék fognak nyerni mivel a Cavsnek ez a mérkőzés back to backnek fog számítani, Hoiberg gárdája pedig kipihenheti magát ezekben a napokban hiszen egy 5 napos szünetük van míg nem látogat hozzájuk csütörtök hajnalban a Lakers.

San Antonio Spurs 4-0: Nyögvenyelősen de végül hibátlanul letudták a hetet, főleg a Charlotte és Boston elleni fellépéseik mutattak tanúbizonyságot a texasiak tartásáról. Idegenben hibátlanok (10-0)

Heti menü: Orlando, Dallas(idegen), Washington

Nehéz falatok: Hozniuk kell a hetet, leghúzósabb a dallasi derbijük mely B2B, de mivel Popovich pont a Mavericks elleni fellépésük után szúrta le az egész társaságot így nem hiszem, hogy rövid időn belül kétszer ilyen rosszul fognak játszani.

 

A hét vesztesei:

Atlanta Hawks 1-3: Kár lenne újra elővenni a Brooklyn-t és a Philadelphiát mely csapatok jó eséllyel egész szezonjukat az alsóházban fogják tölteni, de a sólymok zuhanórepülése érdekes eset. Utolsó 6 meccsükből csupán 1-et hoztak el és egyiken sem érték el a 100 pontot. Valami pocsék kinti dobóformát mutattak a héten. 

Heti menü: Golden State (idegen), Phoenix (idegen), Detroit, Toronto (idegen)

Nehéz falatok: Ha Draymond Green nem is játszik ezt az Atlantát kötelező elvernie a Warriorsnak. Raptors ellen back to back fellépésük lesz és Atlantából Torontoba nem kis repülőút vár Millsapékre...valószínű, hogy bukni fognak Kanadában.

Orlando Magic 0-4: Újabb lenullázott héttel "büszkélkedhet" Frank Vogel csapata. Hazai pályán kikaptak a Buckstól, Wizardstól és a Sunstól 3 negatív mérlegű együttestől. Lassan már velük kapcsolatban sem lesz hírértéke annak hogy gyenge hetet produkáltak. Elfrid Payton, Aaron Gordon és Jeff Green szezonja hatalmas csalódás.

Heti menü: San Antonio (idegen), Memphis (idegen), Philadelphia (idegen), Detroit (idegen)

Nehéz falatok: Ez lesz az a pont amikor teljesen leszakadnak a rájátszásért küzdő csapatok mezőnyétől. A philadelphiai kiruccanásuk hozható lenne, de még az is B2B.

 

A hét legnehezebb menetrendje: Atlantára rájár a rúd...

Múlt hét legnehezebb menetrendjének kimenetele: A Lakers minden nehézség ellenére 2-2-vel megúszta a hetet. Sikeresen ellenálltak a Thunder és a Hawks ostromának, ugyan Curryék nagyon elverték őket de ez még mindig tisztességes teljesítménynek számít főleg úgy hogy D'Angelo Russell nem állt rendelkezésükre.

 

Shaqtin a Fool:

 

Ilyasova annyira igyekezett feldobni magát hogy még csapattársát is szemen verte. 

 

Úgy látszik Richard Convington is látta Lebron James blokkját Iguodalán annyira megijedt léptei zajától, hogy a gyűrűhöz vágta a ziccert

 

Curry kissé sokat evett a hálaadási pulykából

curry_blow_a_dunk.jpg

(Amikor felugrassz egy tiszta zsákoláshoz de eszedbe jut, hogy a Warriors 3-1-ről bukta el a döntőt)

Kris Humphries viszont szárnyakat kapott tőle

humpries_broken_backboard.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr2612005124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása