ZSEBPASSZ

Indul a nagyfiúk játéka

2017. április 15. - HeiseNBArg

Szombat este kezdődik az NBA rájátszásának első köre vegyük sorra mit várhatunk a párharcoktól.

 

Kelet:

 

Boston Celtics-Chicago Bulls:

A Chicago hajszál híján csúszott át a küszöbön míg a Boston 2008 után újra főcsoport elsőségnek örvendhetett. Nagyon nehéz elképzelni, hogy a Bikák képesek lesznek eltaposni a bostoni lóheréket. Ez a csapat alig játszott együtt, Wade 22 meccsről hiányzott Rondo 13-ról ,év közben megváltak Gibsontól és Mcdermottól. Ezzel szemben Thomasék egész idény alatt kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak és végre mindenki kiváló egészségnek örvend.

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 2-2

Párharc végkimenetele: Lesznek mérkőzések amikor a Butler-Wade-Rondo hármas közül legalább ketten extrát hoznak de nehéz elképzelni hogy ez az egész évben diszfunkcionális társaság többre is képes 1-2 jó meccsnél. Celtics 6 meccsen.

Washington Wizards-Atlanta Hawks:

Ha azt veszem, hogy a Washington a szezon első negyedében 18 mérkőzés után 6-12-re állt majd futott egy 43-21-es (67%) mérleget akkor a Wizards az esélyesebb ha viszont azt nézem mit műveltek az All-Star szünet óta (15-12) és hozzáveszem, hogy Wall sérüléssel szenved... akkor már nem ennyire egyértelmű a dolog. Ugyanakkor a Hawks "második félidei" produkciója sem valami fényes mindössze 11-15.

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 3-1

Párharc végkimenetele: Veszélyes az Atlanta. A Wizardson kívül az összes keleti playoff szereplő ellen pozitív mérleget hoztak, mégis... ezt a csapatot már majdnem szétrobbantották. Korvert odaadták a Cavsnek, Millsap elcsérélése is szóba került és Schroderrel is voltak attitűdbeli problémák. Talán a washingtoni csapategység átlendíti Wallékat a nehézségeken. Wizards 7 meccsen.

Toronto Raptors-Milwaukee Bucks:

Jó húzások voltak a trade deadline előtti cserék a kanadaiak mérlege Ibakával 16-7 (70%) és ezeknek a találkozóknak nagy részén Lowry pályára se lépett. Hatalmas potenciál rejtőzik a Milwaukee keretében, de a sérülések minden évben hátráltatják őket és az irányítóposzt továbbra is lyukas.

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 3-1

Párharc végkimenetele: Mikor dominált igazán a Toronto egy playoff párharcot? Semmikor, ennek most jött el az ideje. Raptors 5 meccsen.

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers:

A bajnok teljesen leeresztett a szezon második felében, február óta csupán 12-15-öt produkáltak. Jól lakottság, csapatkémia hiánya, esetleg tudatos leeresztés? Csak találgatni lehet az okokat.

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 3-1

Párharc végkimenetele: Csipkerózsika felébred álmából. A Cavs tavaly is visszavett a tempóból ahogy a rájátszás felé közeledtek majd úgy hatoltak át Keleten mint kés a vajon, amíg nem látom őket a rájátszásban is szenvedni addig ők Kelet favoritjai. Cavaliers 5 meccsen.

 

James és George legutóbbi összecsapása óriási küzdelmet hozott:

Nyugat:

 

Golden State Warriors-Portland Trailblazers:

Nurkic játéka repítette a rájátszásba a Portlandet akivel a Blazers 16-6-ot produkált. Idén ennél többre ne számítsunk tőlük, de jövőre a bosnyákkal akár egy magasabb szintre léphetnek.

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 4:0

Párharc végkimenetele: Az elmúlt 3 évben 16 meccset játszott egymással a két gárda melyből csupán 2 összecsapást hoztak el Lillardék. Warriors 4 meccsen.

Los Angeles Clippers-Utah Jazz:

A Clippers hét meccses győzelmi sorozattal zárta a szezont, míg a Jazz kezéből kicsúszott az egész évben markukban lévő pályaelőny.

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 3:1

Párharc végkimenetele: Bivalyerős a Clippers, már amikor egészséges. Egy 3 All-Staros rutinos playoff csapat mérkőzik meg egy tehetséges de zöldfülű együttessel. Clippers 6 meccsen.

San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies:

Nem egyszerű. Óriási küzdelemre számítok melyben testvér a testvérrel méri össze erejét. A medvék az összes rangadójukon tisztességesen helytálltak azonban a sérülések egész évben hátráltatták őket aminek a végeredménye csupán egy hetedik hely lett.

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 2-2

Párharc végkimenetele: Ha tökösebb lennék akkor a Grizzliesre tennék, de nem vagyok az... Ha csak a kezdőkön múlna a medvék talán meg is vernék a Spurst azonban a cseresorok közötti különbség és a pályaelőny a San Antonionak kedvez. Spurs 7 meccsen.

 

2011-ben a 8. helyezett Memphis a nyugati első San Antoniót búcsúztatta. Akkor Zach Randolph megállíthatatlannak bizonyult.

Houston Rockets-Oklahoma City Thunder:

Az MVP-k párbaja. Aki ezt a párharcot megnyerni az érdemli meg a legértékesebb játékosnak járó Podoloff trófeát. 

Egymás elleni mérleg az alapszakaszban: 3-1

Párharc végkimenetele: Ne fogadj Westbrook ellen! Az OKC-nek mindössze 8 győzelmébe került Durant elvesztése és bár Mike D' Antoni kiváló munkát végzett Houstonban a csapatairól más történetek szólnak a rájátszásban mint az alapszakaszban. Thunder 6 meccsen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr6012424419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása