ZSEBPASSZ

MVP-címre hajt a bostoni törpe

2017. február 03. - HeiseNBArg

ZSEBPASSZ hónap játékosai:

 

Nyugat: 

Kevin Durant (27.5 pont, 7.1 lepattanó, 4.6 gólpassz, 1.1 labdalopás, 2.1 blokk mezőnyből 56.5 FG%, 37 3P%)

A szezon legkonzisztensebb játékosa. Rendszeresen szállítja a 25-30 pontos mérkőzéseket és ha támadásban gyengébb napot fog ki akkor védekezésével és lepattanózásával tündököl. 50 mérkőzésből eddig 35-ször dobta be a mezőnykísérleteinek legalább a felét. Ez azért nagy szám mert a riválisai közül Westbrook csupán 15-ször, Harden 19-szer, Lebron James pedig 29-szer érte el az 50%-os mezőnymutatót.

Kelet:

Isaiah Thomas (32.9 pont, 3.1 lepattanó, 6.9 gólpassz, 0.9 labdalopás, 0.1 blokk mezőnyből 50 FG%  43 3P%)

Méretében törpe, játékában óriás. Mikor utolsó választottként draftolták 2011-ben senki se gondolta, hogy Thomas kezdő irányító lesz nem hogy többszörös All-Star. Januárban különösen termékeny volt egy tized híján 33 pontot átlagolt a Bostont pedig Kelet második helyére repítette.

 

MVP erősorrend: 

1. Russell Westbrook ( 30.7 pont, 10.4 lepattanó, 10.3 gólpassz, 1.6 labdalopás, 1.6 labdalopás, 0.4 blokk, 42 FG%, 33 3P%)

Jelentősen meggyengült Russell vezető pozíciója. Az OKC csupán 7-8-as mérleget produkált januárban és az irányító sem villogott, mindössze 39%-al célzott mezőnyből mellette pedig meccsenként 6 labdát szórt el. Azonban a tripla-dupla átlaga még életben van és továbbra is vezeti a pontlistát.

2. James Harden ( 28.4 pont, 8.2 lepattanó, 11.5 gólpassz, 1.4 labdalopás, 0.4 blokk, 44 FG%, 34 3P%)

A brilliáns december után visszaesett a Houston és "Szakáll". A Rockets az utóbbi 13 meccséből csupán 5-öt tudott behúzni Harden 6.4 labdaeladással zárta a hónapot és a kinti dobásai is pontatlanok voltak (31,5%) 

3. Kevin Durant ( 26.1 pont, 8.4 lepattanó, 4.8 gólpassz, 1.1 labdalopás, 1.7 blokk, 54 FG%, 38 3P%)

Durant idei szezonjára csupa jót lehet mondani, de ne feledjük a Warriors támadójától csak a bajnoki cím elfogadható. MVP esélyeit leginkább az rontja, hogy egy olyan csapatban szerepel mely idén 4 játékost ad az All-Star gálának. 

4. Kawhi Leonard ( 25.6 pont, 5.9 lepattanó, 3.2 gólpassz, 1.8 labdalopás, 0.7 blokk, 49 FG% 41 3P%)

Sokáig versenyben volt a hónap játékosa címért  miután 28.6 pontot átlagolt 52%-os mezőnyhatékonysággal és 43%-os triplahatékonysággal azonban a Dallas és a New Orleans elleni vereségek végül Durant javára döntötték el a versenyt. 

5. Isaiah Thomas ( 29.7 pont, 2.7 lepattanó, 6.4 gólpassz, 0.8 labdalopás, 0.1 blokk, 47 FG%, 39 3P%)

A liga eddigi legalacsonyabb MVP-je a cipőben 183 centis Allen Iverson volt, ha Thomas az alapszakasz második felében tartani tudja azt amit januárban akkor esélye lehet arra, hogy történelmet írjon és 175 centijével ő lehessen a liga valaha volt legalacsonyabb MVP-je. A pontversenyben jelenleg második helyen szerepel és ő a szezon legjobb 4. negyedes játékosa. 

 

 

Futtottak még: John Wall, Lebron James, Stephen Curry, Giannis Antetokounmpo, Kyle Lowry

 

A csapatok erősorrendje a hónapban:

 

Golden State Warriors (12-2): A Warriors az egyetlen csapat a ligában mely egy hónapban sem szenvedett 3-nál több vereséget. Az alapszakasz legnehezebb időszakának tartják a januárt és míg riválisaik gyengélkednek ( Cleveland, Houston, Clippers, Toronto) addig az oaklandiek lendülete töretlen.

Washington Wizards (12-4): A szezon eddigi meglepetéscsapata. Még ősszel nehéz volt elképzelni, hogy a Washington bejut a playoffba miután 6-12-es mérleggel kezdték az idényt és Marcin Gortat úgy nyilatkozott nekik van a leggyengébb cseresoruk. Azóta változott a harci helyzet és decembertől 23-8-as (74%) mérleget produkáltak mellyel jelenleg a pályaelőnnyel járó negyedik helyet tartják Keleten. Wall MVP formában kosarazik és kezdenek azok a pletykák is elcsendesedni melyek Beal és Wall rossz kapcsolatáról szóltak.

Boston Celtics (10-4): A Celtics kezd felnőni a szezoneleji elvárásokhoz. A bostoni gárda annak ellenére hozta a hónap 3. legjobb mérlegét, hogy a csapat második legjobb pontszerzője Avery Bradley sorozatban 12 mérkőzést volt kénytelen kihagyni.

San Antonio Spurs (10-5): Felemás januárja volt a Spursnek elverték kétszer a Raptorst és idegenben diadalmaskodtak a Cavs otthonában azonban nem várt vereségeket gyűjtöttek be a Dallastól, Sunstól és New Orleanstól. Érdekes február elé néz a San Antonio mely 10 mérkőzéséből sorozatban 8-at idegeben fog játszani . 

Philadelphia 76ers (10-5): Új korszak köszöntött be Philadelphiában. A csapatnak idén több győzelme lehet mint az előző két évben összesen. A januárjuk pedig annyira parádésan sikerült , hogy a liga 5. legjobb mérlegét hozták.

(Mikor rájössz, hogy a 76ersnek több győzelme van januárban mint a Cavsnek) 

Január legszebb zsákolásai:

 

10. Westbrook ellenállhatatlan betörése

 

9. Ami másnak egy szimpla ziccer az Antetokounmponak zsákolás

8. Young két védő között tört a gyűrűre, hogy aztán egy brutálisat zsákoljon Terrence Joneson

7. Tudjuk mi történik ha Lebron lendületből támad a gyűrűre

6. Gallinari megmutatta, hogy fehér ember tud zsákolni

5. James Johnson a dudaszó pillanatában zsákolta át Curry-t

4. Aaron Gordon félpályás alley-oopja gyűrűnek háttal

3. Jerami Grant és Lebron James ugyanazt a zsákolást mutatták be mindenki döntse el melyik a szebb

2. Nálam egy hajszállal James nyert

1. Antetokounmpo egy lépéssel a büntetővonalon belülről szállt fel és a levegőben még egy figurára is volt ideje

 

 

2017-es All-Star hétvége:

 

Zsákolóverseny résztvevői:

Miután Larry Nance sérülés miatt idén is kénytelen volt lemondani a zsákolóversenyt és Zach LaVine a Minnesota érdekeit szem előtt tartva nem fog harmadjára indulni így némileg csalódást keltő a névsor, ugyanakkor a ismeretlen nevek mögött kiváló atléták bújnak meg.

 

DeAndre Jordan: 150 húzásával idén is vezeti a ligát zsákolások tekintetében, karrierje első All-Star szereplése készül, a legjobb játékos a résztvevők közül.

Aaron Gordon:  Tavaly óriási csatában végül alul maradt Zach LaVinenel szemben. Máig vitatott, hogy melyikük volt a jobb.

 

Glenn Robinson III: A Pacers cserejátékosának 105 centiméteres súlypontemelkedést mértek az egyik draft előtti felmérésen.

Derrick Jones:  Mindössze 11 percet játszott az NBA-ben ugyanakkor elképesztő rugói vannak 107 centiméteres súlypontemelkedéssel büszkélkedhet.

 

Tripladobóverseny résztvevői:


 

Ügyességi verseny résztvevői: 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr5012175752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása