ZSEBPASSZ

30 000 nőnapra

2017. március 08. - HeiseNBArg

 

 

Dirk Nowitzki illusztris társasághoz csatlakozott ugyanis szerda hajnalban az NBA történetének 6. játékosaként érte el pályafutása 30 000. pontját. Erre a bravúrra csupán Kareem Abdul-Jabar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan és Wilt Chamberlain volt képes.

 

Dirkules 30 ezrében az a legkülönlegesebb, hogy sosem sorolták a liga legrettegettebb pontszerzői közé. Persze mindenki elismerte támadójátékát és messze földön híres vajkezét de a hősköltemények nem róla szóltak hanem Kobe Bryantről, Lebron Jamesről, Allen Iversonról, McGradyről és Kevin Durantről akik karrierjük során több szezonban is 30 pont felett átlagoltak. Ugyanakkor a német sose szerzett pontkirályi címet, legjobb évében is "mindössze" 26.6 pontot átlagolt ezzel a mutatóval idén a 7. helyen szerepelne a pontversenyben. Egyedüli játékosként áll a liga történelmének 15 legjobb pontszerzője között aki még csak dogóra sem állhatott szerzett pontok és pontátlag tekintetében egy idényben sem.

Amiért viszont mégis elérte ezt a történelmi mérföldkövet az a szívóssága és kiemelkedően konzisztens teljesítménye volt. Karrierje első 12 évében csapata 952 alapszakasz mérkőzéséből 920-on pályára lépett és egyik szezonban sem hiányzott 6 meccsnél többről ez idő alatt (első két évét leszámítva) folyamatosan 21 pont felett termelt egészen 33 éves koráig. Később még 36 évesen is képes volt All-Star szereplést érő performanszt nyújtani.

Minden idők legjobb európai játékosaként fog bevonulni az NBA történelemkönyveibe. Egy olyan ligában melyet manapság 3-4 sztárjátékosból álló szupercsapatok uralnak és sztárok váltogatják klubjaikat a bajnoki gyűrűért, Nowitzki jelenléte emlékeztet a klubhűségre és arra, hogy All-Star csapattársak nélkül is lehet bajnokságot nyerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebpassz.blog.hu/api/trackback/id/tr5512322833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása